Center Parcs Mascotte: Orry, Bing, Woops en Rep

Kids komen Center Parcs Mascotte Orry altijd live tegen op het park. Tijdens ieder verblijf genieten kinderen van allerlei activiteiten en avonturen met Orry en zijn vrienden: Kids Bingo, Kids Parade, Kids Disco, Voorlees Verhaaltjes en de Show zijn voorbeelden van activiteiten met Orry en zijn vrienden.

Internationale Rebranding Orry en Friends (bron: aqua mundo forum maart 2013)

Orry en zijn vrienden hebben een international rebranding ondergaan. Daarbij wordt afscheid genomen van zijn naam PePeTeVe. Dit stond voor ParkPretters TV en dat is moeilijk te vertalen. Vandaar dat er is gekozen voor de pakkender naam Orry & friends ofwel Orry en vrienden.

Center Parcs Orry en friends Bing Woops en Rep
Centerpacs voorleeshoek

Orry & zijn vrienden: Vallende sterrenOrry & zijn vrienden: De bed-raket van RepOrry & zijn vrienden: De onderwaterwereld van WoopsWat ben jij liefKwak in het wakDe mooie zee van klein wit visjeMonstermoeDe beer en de pianoDe mooiste vis van de zeeKlein IJsbeer redt de rendieren

Hoewel Orry de naamgever is van het huidige kinderprogramma, wordt hij op de meeste parken nog steeds vergezeld door zijn maatjes Bing, Woeps en Rep.

Orry en zijn vrienden wordt meteen met een compleet concept in Center Parcs Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk geïntroduceerd Zo zijn er nieuwe merchandise artikelen gemaakt, waaronder sleutelhangers, rugzakken, kaarten, doeboeken, spelletjes en auto's. Ook wordt de Orry en vrienden show regelmatig vernieuwd, waaraan de jongste parkgasten veel plezier zullen beleven.

De show van 2011 van Orry en Friends is "De Zeurende Zetel"

De show van 2014 van Orry en Friends is "De Rommelzolder"

De show van 2017 van Orry en Friends is "Vreemde Vogels"

Woops the Wave Center Parcs Orry en friends Bing Woops en Rep

Woops

jarig op 14 juli

Orry So Sorry Center Parcs Orry en friends Bing Woops en Rep

Orry

verjaardag op 1 april

Bing Bush Center Parcs Orry en friends Bing Woops en Rep

Bing

jarig op 4 oktober

Rep the Reporter Center Parcs Orry en friends Bing Woops en Rep

Rep

jarig op 13 februari

Histore en Ontstaan

Begin jaren 90 heeft de familie Taminiau de characters bedacht. Zij zijn ook de oprichters en bedenkers van het Land van Ooit. Vervolgens hebben ze het idee doorverkocht aan Center Parcs.

Pepeteve Logo

Orry en zijn vrienden, dat begon als PéPéTéVé is in 1993 van start gegaan op de parken Vennebos en Lommerbergen. PéPéTéVé is een theater- en televisieconcept van Center Parcs voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De naam PéPéTéVé staat voor Park Pretters TV. De kinderen werden destijds aangesproken als Park Pretters; TV voor de Park Pretters dus.

PéPéTéVé bestond uit de TV serie in de cottages, samen met live activiteiten met de karakters, op het park. Voor ieder karakter werden eigen activiteiten ontwikkeld op het park. Daarnaast waren de 4 karakters tezamen te zien op het podium, tijdens de PéPéTéVé voorstelling.

PéPéTéVé draaide allemaal om zes verschillende figuren:

  • Orry So Sorry: Orry is de wildebras en houdt van lekker eten / drinken

  • Rep de Reporter: Rep is er voor de nieuwtjes en actie

  • Bing Bush: Bing zorgt voor de natuur van de parken,

  • Woeps de Wave: Woeps representeert het water / de Aqua Mundo,

  • Miss Nitwit: Nitwit is de baas van het stel en

  • Peter-Paul (de PéPéTéVé postbode).

Pepeteve Briefkaart met Rep the Reporter, Miss Nitwit, Orry, Bing, Whoops en Peter Paul

Het idee ontstond midden jaren negentig en sindsdien waren de avonturen van de PéPéTéVé'ers op televisie te zien op een speciaal kanaal in de cottages op de parken. Ook kunnen de kids de PéPéTéVé'ers tegenkomen ergens op het park of tijdens optredens op het podium in de Market Dome. Daarnaast is er een hele merchandisinglijn opgezet rondom PéPéTéVé met producten die enkel in de souvenir-winkels op de parken te verkrijgen zijn en worden de PéPéTéVé'ers ingezet tijdens verschillende promotionele activiteiten, zoals tijdens het ontbijtbuffet in het Market Restaurant.

De eerste reeks televisie-afleveringen werd geproduceerd door Progress Video in Tilburg en stond onder regie van Paula Rennings. De liedjes bij de serie verschenen op cd. Hannie Bunen schreef de teksten en Toon Plasman was verantwoordelijk voor de arrangementen van de liedjes.

Rond de eeuwwisseling onderging het hele concept een metamorfose en werden de nieuwe figuren gerestyled door de firma Hoek en Havenaar uit Rotterdam. Doordat de figuurtjes en de wereld waarin zij leven nu als 3D-versie is uitgevoerd hebben zij er een compleet nieuwe merchandisinglijn van kunnen maken en zijn ze in grappige animatiefilmpjes op tv te bewonderen. De TV serie verdween en Miss Nitwit & De postbode ook. Woeps de Wave veranderde naar Woops, Rep the Reporter werd Rep, Bing Bush werd Bing en Orry so Sorry werd Orry.

Bij de vernieuwing verdwenen de karakters van Miss Nitwit en de postbode geruisloos van het toneel. Nog steeds is het concept van PéPéTéVé ijzersterk en komen er nog graag kinderen kijken naar de shows in de Market Dome.

Bruikbaarheid van de karakters

De bruikbaarheid van de characters zijn zeer goed omdat het pakken zijn waar de spelers zich vrij in kunnen bewegen en dan ook allerlei dingen doen.

De vier hoofdpersonen (Orry so Sorry, Rep the reporter, Bing Bush en Woops the wave) spelen naast de kindershows die zij geven in de market dome, ook in televisie serie die alleen op Center parcs televisie te zien. Verder kunnen de kinderen ook een paar keer per week pannenkoeken maken met Orry en spelletjes doen in het zwembad met Woeps.

De kinderen kunnen een brief schrijven naar PePeTeVe die ze gratis kunnen posten in de PePeTeVe postbox die op de market dome te vinden is. Iedere brief wordt dan ook echt beantwoord!

Merchandising

Pepeteve / Orry en zijn vrienden wordt gebruikt voor merchandising. Daarnaast zijn de verschillende liedjes op 2 cd's verschenen.

Orry en Bing en de veiligheid in de cottage (brand, milieu, diefstal en EHBO)

Orry en Bing en de veiligheid in de cottage (brand, milieu, diefstal en EHBO)

Orry and friends / Orry en vrienden

In 2013 wordt Pepeteve omgedoopt tot Orry and friends

Activity Passpoort

Kinderen kunnen op het park een activity passpoort ontvangen, waarin ze stempels kunnen verzamelen voor alle Orry & Vrienden aktiviteiten waar ze aan deelnemen.

Center parcs orry woops, bing en rep
Center parcs orry woops, bing en rep
Center parcs orry woops, bing en rep
Center parcs orry woops, bing en rep
Peter Paul de Postbode - Pepeteve - Orry en vrienden