Orry So Sorry

 • Orry is de jongste van het stel en is 12 jaar oud (Hij is jarig op 1 april).
 • Orry is super nieuwsgierig en ondeugend waardoor hij dingen vaak mooier doet lijken dan ze zijn. Hij fantaseert de spannendste en ruigste dingen en gaat zo op zijn eigen verhalen in, dat hij het zelf geloofd.
 • Orry is “onzijdig” en kan zowel door een man als een vrouw gespeeld worden. Hij is echter wel jongensachtig.
 • Orry is de wildebras. Hij is een drukke, chaotische en grappige jongen.
 • Hij houdt van koken en is daar dan ook de beste in. Hij is de beste chef-kok van Center Parcs.
Orry so Sorry 2011 Center Parcs

De nieuw te bouwen Boshoeves hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de acht al bestaande groepsaccommodaties, behalve dat de woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen.

Duurzame bouw

Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo worden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen. In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel ledverlichting gebruikt. Ook worden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte koude opslag (WKO) installatie van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregeling systeem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

De keuken van Orry so Sorry

Op het park rijdt de opvallende Orry Mobiel rond en trekt de aandacht door zijn vrolijke en felgekleurde look, het geluid wat de Orry Mobiel kan produceren (Gekke toeters/ muziek) en de effecten die met de Orry Mobiel te maken zijn (lichteffecten/ bellenblaas/ sneeuw/ rook) Het wagentje is speciaal op maat van Orry gemaakt en heeft ook een look die bij het karakter Orry hoort.

Recept van Orry: Wentelteefjes

Wentelteefjes by Orry so Sorry - Center Parcs

Dit moet je doen:

 • Snijd de korstjes van de vier sneetjes brood.
 • Giet de melk in de kom.
 • Breek de eieren en doe deze in de kom.
 • Nu de suiker en een snufje zout erbij.
 • Dompel de boterhammen in de kom.
 • Wacht vijf minuten.
 • Vraag een volwassene om je verder te helpen.
 • Zet de koekepan op het vuur.
 • Doe een klontje boter in de pan en laat het smelten.
 • Leg de boterhammen in de pan.
 • Keer de boterhammen om als ze goudbruin zijn.
 • Nog eventjes bakken... klaar!

Dat is smikkelen en smullen!

 • Dit heb je nodig:4 sneetjes oud wit brood
 • een beker melk
 • 2 eieren
 • poedersuiker
 • 1 lepel gewone suiker
 • snufje zout
 • potje jam
 • boter
 • een brede kom
 • een koekepan
Orry So Sorry

Bronnen: Internet en Uit een boek over Pepeteve op vakantie.

Copyright 2001 Center Parcs Holding BV, Michel Illy en Jacqueline Veldkamp

Tekst: Suzanne Klinkhamer en Saskia van der Wiel. Illustraties en vormgeving Hoek & Havenaar Producties BV Rotterdam

Sleutelbox

Orry wijst de weg (Meerdal)Orry so Sorry - Oud - Center Parcs

Dit is mijn zolder. Als ik hier zo in mijn uppie zit, krijg ik de beste ideeen voor nieuwe recepten. Het is de bovenste kamer van het huis, dus ik kan goed horen of iedereen thuis is. Als er iemand honger heeft en om de kok roept, dan ben ik zo beneden. 'Orry, eten!' roepen ze dan.

Uit een boek over Pepeteve op vakantie.Copyright 2001 Center Parcs Holding BV, Michel Illy en Jacqueline VeldkampTekst: Suzanne Klinkhamer en Saskia van der Wiel. Illustraties en vormgeving Hoek & HavenaarProducties BV Rotterdam

Orry woont op een zolderkamer, ergens op de Market Dome, boven de keukens. Ook voor Orry zelf is de weg naar zijn kamer moeilijk om af te leggen. Eerst moet je door allerlei hindernissen, zoals de hond van de kok, of de kok zelf die moet worden weggelokt achter het grote fornuis. Via een aantal keukenkasjes en de schoorsteenpijp, komt hij eindelijk door het luik van de schoorsteen in zijn kamer. De zolderkamer is een verzameling van spullen die Orry gebruikt voor zijn grappen en activiteiten. Orry heeft alles wat kinderen graag hebben, en dan niet éénmaal, maar van alles lekker veel. Stripboeken, spelletjes, muziekinstrumenten, snoep, chips, ijs….. noem maar op. Zijn zolder ruimt hij het liefst nooit op. Behalve als het moet van Woops. Op zijn zolderkamer heeft Orry een keukentje, waar hij al zijn nieuwste recepten uitprobeert. Orry kookt het liefste uit kinderkookboeken.

Orry is “onzijdig”. Hij kan door zowel een man als een vrouw gespeeld worden. Hij is echter wel jongensachtig. Orry is de jongste van het stel en de grappigste. Een echte Pietje Bell. Ondeugend maar met een super goed hart. Hij bedoelt alles echt goed. Orry is een erg druk mannetje. Beetje ADHD. Hij heeft veel energie en kan zich moeilijk op 1 ding concentreren, is onhandig en stuitert door het leven. Orry denkt niet echt na over de gevolgen van zijn acties. Orry kan dus ook moeilijk stil zitten. Hij friemelt, speelt, prutst altijd wel ergens aan. Hij ziet overal “spel” in. Omdat hij de jongste is, wordt hij vaak door de anderen verwend maar soms ook echt als ‘teveel’ ervaren. Orry doet zich vaak stoerder, slimmer, sterker, mooier voor dan hij is. Hij gelooft dat dan ook echt. Totdat hij in een situatie terecht komt waarbij hij weer van zijn “voetstuk”valt en het terug duidelijk is wie hij werkelijk is: een klein kind. Orry is supernieuwsgierig maar ook naïef. Hij is heel direct in zijn daden. Daardoor loopt hij menigmaal het gevaar met open ogen tegemoet. De kinderen voelen dan al ver van tevoren aan dat dit verkeerd gaat aflopen. Orry heeft een zeer grote liefde voor alles wat kinderen leuk vinden en thuis niet, of met mate mogen: snoep, taarten, ijsjes, speelgoed……. Hij heeft er altijd extreem veel van. Orry verzint en overdrijft. Hij fantaseert de spannendste en ruigste dingen en gaat zo op zijn eigen verhalen in, dat hij het zelf geloofd. Natuurlijk is Orry in zijn verhalen altijd de sterkste, slimste, de beste, de mooiste, leukste…etc. In de keuken is Orry heer en meester. Dat is echt zijn terrein. Hij is de beste chef-kok van Center Parcs. Met de attributen in de keuken is Orry heel handig. Met alle dingen buiten de keuken is hij buitengewoon onhandig. Hij vindt dat lastig. Verder houdt Orry van lekker knoeien. Orry zorgt er graag voor dat anderen het naar hun zin hebben. Hij is gastvrij. Hij doet dan echt zijn best. Orry heeft wel een eigen mening, maar als dit door anderen als “stom”of “raar” wordt ervaren, veranderd hij zijn mening direct. Hij praat dan met iedereen mee om erbij te horen. Orry is dus geen rebel! Als hij op zijn kop krijgt, dan raakt hem dat. Hij luistert ook naar zijn 3 oudere vrienden. Vooral naar Woops. Zij is toch de oudste. Orry houdt niet van dingen die gezond zijn. Van Woops en Bing moet hij dit natuurlijk wel eten af en toe. Zoals een echt kind zit hij dit dan met lange tanden op te eten. Op zijn rug staat een grote appel. Orry houdt van appels, maar niet omdat ze zo gezond zijn! Nee, omdat je er appelflappen, appelbollen, appelijs, appelchips, appelpannenkoeken en appelmilkshakes van kunt maken.

Orry en Woops Orry vindt Woops mooi en bijzonder. Orry adoreert Woops, bij haar kan hij zich zonder gêne als een klein jongetje gedragen. Hij kruipt bijv. dichtbij haar als ze verhalen voorleest. Op die momenten is hij echt even verlost van de grote, boze wereld om hem heen. Aan de andere kant vindt hij het wel eens lastig dat Woops altijd zo netjes is. Ze zal ook nooit eens een potje voetballen met hem, zoals rep en Bing doen. En hij moet altijd zijn kamer opruimen van haar, bah. Gelukkig is Woops nooit lang boos op hem als ze dan merkt dat hij zijn kleren en zijn speelgoed stiekem onder bed heeft geschoven.

Orry en Bing Orry beschouwt Bing echt als zijn “grote broer.” Orry vindt dat Bing alles heel goed kan. Bing is echt sterk en echt groot. Orry is bevriend met Bing en hij kijkt tegen Bing op. Hij vindt het spannend om met Bing de bossen in te gaan. Met Bing maakt hij fantastische dingen mee. In een lastige situatie zal Orry onmiddellijke Bing erbij halen of hem om hulp vragen. Bing maakt wel eens muziek, met fluiten, bongo’s en schudeieren. Die muziek vindt Orry nogal zachtjes. Je valt er lekker bij in slaap. Orry zelf maakt liever muziek met potten, pannen en deksels. Lekker herrie maken! Bing heeft maar één minpuntje, hij is altijd sterker dan Orry………

Orry en Rep Orry kan erg lachen met Rep. Ze delen samen hun enthousiasme en energie. Ze kunnen samen echter ook knallende ruzie hebben. Orry mag niet altijd mee met Rep. Rep is Orry meestal te slim af. Dit is voor hem, als jongen, natuurlijk moeilijk te verkroppen. Hij vindt haar technologische kennis erg indrukwekkend, maar hij begrijpt er niets van. Hij vindt het wel hartstikke leuk om bij haar thuis te gamen, een dvd te kijken, of naar keiharde muziek te luisteren. Speltips