Park Allgau

Nieuws over Park Allgau

Verken de fraaie Alpen, op wandelschoenen óf ski's! De Allgau zit vol verrassingen. Net als het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein, op een uurtje rijden!

Spectaculaire uitjes vanuit Center Parcs Park Allgau

Ballonvaren Ballon Vlucht Luchtballon Allgau Center Parcs Bodensee

Ballonvaren

Het uitzicht over de Alpen is indrukwekkend! Een unieke belevenis heel het jaar door. Vanuit de ballonmand zie je alles, van de opbloeiende natuur in de lente, de milde avondzon in de zomer, de kleurrijke bossen in de herfst tot een ondergesneeuwd Alpenpanorama in de winter. Ontspan en geniet van zowel de rust als het uitzicht!

Slot Neuschwanstein bij Center Parcs Park Allgau

Neuschwanstein

Bezoek het sprookjesachtige kasteel van Neuschwanstein tijdens de exclusieve Center Parcs VIP tour. Je komt hier alles te weten over het leven van koning Ludwig II. Je ontvangt bovendien ook nog een persoonlijk bericht van Leopold van Beieren. Een pendeldienst haalt je op bij de receptie en brengt je heen en weer. Zo hoef je nergens aan te denken. Na een stop in het Schlossbrauhaus en een bierproeverij worden je kinderen tijdens een sprookjesachtige fotoshoot omgetoverd tot Koning Ludwig en Keizerin Sissi.

Tamdem Paragliding bij Center Parcs Park Allgau

paragliding

Beleef het gevoel van grenzeloze vrijheid en zweef door de bergen van Allgäu. Je bent veilig gekoppeld aan je piloot, klaar om te springen!


De bouw van het park in Duitsland, in het plaatsje Allgäu, zal het grootste toeristisch project van Europa worden. Center Parcs kocht het terrein van 180 hectare, wat voorheen een militair terrein was. Een groot deel van de bunkers is verwijderd en ook explosieven werden opgeruimd in samenwerking met de deelstaat. Een aantal bunkers zal worden behouden en bijvoorbeeld hergebruikt als garage bij een cottage.

Op het park zullen 800 tot 1000 cottages gerealiseerd worden, grotendeels bekleed met houtmaterialen. Daarnaast wordt er een recreatie- en waterpark gebouwd met restaurants, indoor- en outdoor-activiteiten. De oorspronkelijk verwachting was dat er in het voorjaar van 2012 gestart zou worden, waarna medio 2014 het park geopend zal kunnen worden. De totale kosten van het project zijn begroot op ruim 350 miljoen euro. Uiteindelijk is Park Allgau eind 2018 open gegaan.

Familie Rafting bij Center Parcs Park Allgau

Familie-rafting

Zelf de kapitein zijn en een wilde rivier bedwingen! In een grote raftboot de rivier Iller afpeddelen. Jij en je gezin kunnen heel wat verwachten, waaronder wildwaterzwemmen, spellen en... nog een verrassing.

Skien bij Center Parcs Park Allgau

Ski School

Winter belevingen voor de hele familie! Kinderen en tieners leren skiën door de professioneel getrainde leraren van de ski- en snowboardschool Frey & Haslach. De cursussen voor kinderen en volwassenen vinden afzonderlijk plaats. De cursussen duren 2,5 uur in 2 dagen.

Golf spelen bij Center Parcs Park Allgau

Golf

Beginner of een ervaren golfer? Iedereen geniet van een potje golf op deze prachtige golfbanen, met adembenemend uitzicht over de Alpen! Je krijgt onder leiding van professionele instructeurs van "Golfplatz Wiggensbach" een 3-urige introductiecursus waarin je belangrijke basistechnieken leert.

Glasblazen - decoreren bij Center Parcs Park Allgau

Glasblazen

In het dorp van de glaskunststudio "Schmidsfelden" kun je zelf aan de slag met glas om je eigen glazen bol, armband of kerstbal (in de wintermaanden) te maken. Je leert hoe je een hete glazen massa in een bal kan veranderen en bovendien leer je tijdens een korte wandeling hoe de kwartsstenen werden geplet om kwartszand te krijgen.

Wandelroutes

Breitachklamm

De Breitachklamm in Zuid-Duitsland is een van de diepste kloven van Midden-Europa. Het restant van een oeroude gletsjer, 150 meter diep en 2,5 kilometer lang, is een spectaculair wandelgebied dat elk jaargetijde een andere aanblik biedt: reuze-ijspegels in de winter, spiegelend zonlicht in de zomer. Je kunt alleen door de kloof lopen en met de bus weer terug naar de parkeerplaats (2,2 km) of een rondwandeling van 4.25 km maken. Ook goed te doen met kinderen, maar neem wel een draagzak mee voor de allerkleinsten – geen buggy!

  • Lengte van de wandeling: 2 tot 4 km

  • Niveau: gemakkelijk

  • Afstand vanaf Park Allgäu: ca. 65 km

De top van de Nebelhorn

Zelf naar boven wandelen hoeft niet: daarvoor pak je de comfortabele kabelbaan. Eenmaal boven op de Nebelhorn geniet je van het beroemde ‘400 bergtoppen-uitzicht’ rondom. Daarna kun je terug naar het dal wandelen (of deels de gondel nemen), langs skischansen, bergweides, bossen en stroompjes.

  • Lengte van de wandeling: van 3 tot 30 km

  • Niveau: van gemakkelijk tot moeilijk

  • Afstand vanaf Park Allgäu: ca. 70 km

Skywalk Allgäu

De Skywalk Allgäu is een nieuwe attractie in Zuid-Duitsland: je wandelt letterlijk door of boven de boomtoppen, op een hoogte van zo’n 40 meter. Vanaf het 540 meter lange wandelpad kun je zelfs de Bodensee zien liggen. Om het boomkroonpad ligt een heel natuurbelevenispark – een fantastisch uitje voor het hele gezin.

  • Lengte van de wandeling: 0,6 km

  • Niveau: gemakkelijk

  • Afstand vanaf Park Allgäu: ca. 40 km


Tekening van de Market Dome 2016

Center Parcs Park Allgua Market Dome

Park Allgau in aanbouw vanuit de lucht

Jean Henkens op zijn blog:

Het is vandaag 18 april 2011. Het is weer een dag waarop we een stap zetten in het voorbereidingsproces voor het eerste Center Parcs vakantiepark in het zuiden van Duitsland. We hebben daar een terrein gevonden van 180 hectare groot, ten zuiden van de stad Leutkirch. Het terrein heeft een heel bewogen geschiedenis.

Het is vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw als een militaire munitie-opslag in gebruik geweest. Door de jaren heen zijn er meer dan 200 bunkers gebouwd. Deze liggen overal verspreid op het terrein. Veel van deze bunkers werden al vóór de 2de wereldoorlog gebouwd, maar ook in de jaren 50 en 60 en zelfs nog later werden er steeds meer wapenopslagplaatsen bijgebouwd. Deze bunkers zijn in grondheuvels opgenomen.

Meer dan 10 jaar geleden werd dit gebied door de militaire overheid verlaten. Er heeft nooit een militair conflict plaatsgevonden. Er zijn dus geen resten van oorlogsvoering in het gebied te vinden. Toch heeft dit terrein een beladen geschiedenis. Het is voor ons een unieke kans om net dit bosgebied een nieuwe kans te geven. In tegenstelling tot zijn verleden, dat mensen en volkeren uit elkaar dreef, zal er nu een park ontstaan waarin de mensen een plek van welbevinden ervaren.

Het terrein ligt aan de voet van de Alpen, op een hoogte van ongeveer 750 meter. Het is een heuvel met een afgeplatte top, die tijdens de laatste ijstijd door een steenmassa gevormd werd, die door een gletscher werd opgestuwd. Het gebied is begroeid met een variabel bos, bestaande uit witte sparren, Douglas sparren, larix, dennen en tsuga's, maar ook loofbomen zoals esdoorns, essen, eiken, beuken en berken.

De meeste bomen zijn 30 tot 50 jaar oud en in een goede conditie. Het hele bos werd tijdens de militaire periode als een houtproduktiebos onderhouden. De bodem is voedzaam. Mede hierdoor is het bos gezond en vitaal. Er is een zeer sterke regeneratieve opstand van veel inheemse bomen en planten, die in de lagere groeilagen een uitzonderlijk rijke bosverjonging brengen. Bij de ontwikkeling van het park ga ik uit van deze rijke en jonge begroeiing. Dit moet de basis vormen voor het vakantiepark, dat rijker is aan natuur dan eender welk project.

Jean Henkes vertelt over Center Parcs Park Allgau

Plattegrond Allgau 2019

Plattegrond Center Parcs Park Allgau 2019