Park Zandvoort
aan de noordzee

Vondellaan 60, 2041 BE, Zandvoort +31 235 72 00 00

Uitwaaien aan het Noordzeestrand of voor even de toerist in de grote stad

Op het brede zandstrand bij Park Zandvoort is het goed vertoeven. Om te relaxen en voor coole sporten. De drukte opzoeken? In een wip ben je in Haarlem en Amsterdam.

Center Parcs park zandvoort
Ideaal voorKoppels en families met kids en tieners
Center Parcs park zandvoort Indoor trampoline park Jump XL, Indoor speelhal Action Factory, Kitesurfen
Unieke activiteitenIndoor trampoline park JumpTown, Baluba Indoor speelwereld, Action Factory, Kitesurfen
Center Parcs park zandvoort Aqua Mundo 2 Glijbanen, wildwaterbaan, watercinema
Aqua Mundo2 Glijbanen, wildwaterbaan, watercinema
Center Parcs park zandvoort Accomodatie tip Vernieuwde cottages, thema cottage en een 4-sterrenhotel met zeezicht
Accomodatie tipVernieuwde cottages, thema cottage en een 4-sterrenhotel met zeezicht
Center Parcs park zandvoort aan de kust
NatuurAan de kust

Waarom Park Zandvoort

 • Uitwaaien aan het Noordzeestrand of voor even toerist in de grote stad

 • 4-sterren hotel met zeezicht vanuit alle kamers

 • Cottages in de duinen aan de Noordzee, dicht bij de grote steden

 • Altijd strandweer in de Beach Factory én Aqua Mundo

 • Liever de stedelijke drukte? Amsterdam, Haarlem en Bloemendaal liggen om de hoek.

Feitjes

 • Geopend 1989 (als Grandorado)

  • Gran Dorado Zandvoort

  • Sunparks Zandvoort aan Zee

  • Centerparcs Park Zandvoort

 • 428 cottages en 116 hotelkamers

 • Wildwaterbaan (116 m) geopend in 2019

 • Park bestaat uit 2 delen: Het park en het Hotel aan de boulevard (met Action Factory)

Action Factory

Is het weer iets minder goed, dan kun je terecht in de Action Factory. Speel een spelletje squash of daag jouw kinderen uit bij het bowlen. Trakteer de winnaar op een beloning en geniet samen van een lekker drankje. Je ziet het: jouw kinderen en jij zullen zich geen minuut vervelen in de Action Factory. Tot 2019 was er sprake van een Beach Factory ipv Action Factory.

Aqua Mundo

Alleen in Park Zandvoort: een zwembad dat wordt omgetoverd tot Aqua Cinema. Film kijken vanaf het water dus! In het 25-meterbad hou je jouw conditie op peil en in het Kinder-doe-bad kunnen de kleintjes veilig en naar hartenlust spelen en spetteren.

Restaurants

Aktiviteiten in de buurt

Vernieuwingen

In 2019 / 2020 is Center Parcs Park Zandvoort vernieuwd.

Vernieuwing in het verleden: September 2003: Grondige vernieuwing van Park Zandvoort

In deze maand werden plannen aangekondigd voor een grootse vernieuwing van dit SeaSpirit-park. Het park zou in vele opzichten een grote verandering ondergaan. Het kreeg een andere landschappelijke inrichting, een vernieuwd hotel, een nieuw Cycle Center, een Kinderboerderij en andere nieuwe avontuurlijke faciliteiten. De werkzaamheden voor deze grootschalige vernieuwingen begonnen in oktober van datzelfde jaar en werden afgerond in de eerste week van februari 2004. Dit alles werd uitgevoerd in het kader van het investeringsprogramma (ca. 100 miljoen euro) van Center Parcs’ nieuwe merkenstrategie.

De veranderingen bij Park Zandvoort hadden betrekking op zowel het interieur als op nieuwe faciliteiten. De lobby van het hotel kreeg een uitstraling die past bij de ligging aan zee. De Kinderboerderij, bedoeld voor de kleintjes, werd grotendeels gerealiseerd dankzij een gift van de gemeente. Speciaal aan deze Kinderboerderij is dat inwoners van Zandvoort en omgeving altijd welkom zijn bij de Kinderboerderij, dus niet alleen de gasten van Center Parcs. De verzorging van de dieren is echter wel helemaal voor Center Parcs.

Beach Factory

De ligging aan zee kan een belangrijke doorslag geven bij de beslissing van gasten om voor Park Zandvoort te kiezen. Toch wilde Center Parcs meer aan de “all-weather faciliteiten” gaan werken. Zo werd o.a. de Beach Factory gebouwd met activiteiten die onder alle weersomstandigheden kunnen worden gedaan. De Indoor Adventure Midgetgolfbaan bevat bewegende en geluidsmakende elementen. Deze baan is compleet door Center Parcs ontwikkeld op basis van eigen ontwerpen. Specialisten van Center Parcs zijn de hele wereld over gereisd om inspiratie op te doen voor deze baan. Hij verwijst dan ook naar legendarische plaatsen. Het resultaat was een ‘nieuwe generatie-midgetgolfbaan’ die het populaire spel nieuw leven zou hebben ingeblazen.

Voor de kleine kinderen zijn er ook diverse activiteiten ontwikkeld, zoals de elektrische minicars en de Funshooter, waarbij kinderen met foamballen kunnen schieten. Een andere opvallende activiteit is het virtueel bowlen in de Virtual Bowling, waarbij je bowlt op een computergeanimeerde baan. Verder bevinden zich in de Beach Factory ook Interactive Seats, waarbij je o.a. kunt internetten en e-mailen. Het speciale Casual Dining Restaurant, welke 125 zitplaatsen biedt, is een combinatie van restaurant, lounge en bar.

Plattegrond