Parc Sandur

Sandurdreef 5, 7828 AA Emmen+31 591 66 74 00

Een ongekend gevoel van vrijheid, omringd door een glisterend meer

Drenthe, dat belooft rust en ruimte. En heel veel water. Dat betekent dus niet alleen fietsen en wandelen, maar ook varen en vissen aan De Grote Rietplas!

Center Parcs Parc Sandur
Center Parcs Parc Sandur: Koppels en families met jonge kinderen
Ideaal voorKoppels en families met jonge kinderen
Center Parcs parc sandur: Fietsen, Vissen, Golfen
Unieke activiteitenFietsen, Vissen, Golfen
Center Parcs park sandur: 1 Glijbaan
Aqua Mundo1 Glijbaan
Center Parcs park Sandur: Ruime vrijstaande vakantiehuizen op schiereilandjes
Accomodatie tipRuime vrijstaande vakantiehuizen op schiereilandjes
Center Parcs parc sandur Heidevelden en aan een meer
NatuurHeidevelden en aan een meer

Waarom Parc Sandur

 • Rust en ruimte aan een glinsterend meer

 • Midden in een natuurgebied, in fietsprovincie Drenthe

 • Ruime vrijstaande cottages op schiereilandjes met terras aan het water

 • Vissen, zwemmen en waterfietsen in en op De Grote Rietplas

 • Dicht bij Emmen, 9-holes golfbaan en Dierenpark Emmen

Feitjes

 • Sinds 2012 onderdeel van Center Parcs

  • Daarvoor onderdeel van Landal Greenparks

  • En daarvoor onderdeel van Grandorado. In 2019 zag je op de bedden nog een deel van het logo van Grandorado.

 • Zou oorspronkelijke een Sunparks worden, totdat Center Parcs besloot het merk Sunparks in Nederland niet meer te gebruiken

 • In 2015 is het Parc verrijkt met een kunstwerk: de Vuurvogel.

Zwembad

Klein maar fijn: dikke pret op de waterglijbaan en lekker baantjes trekken in alle rust in het zwembad in Parc Sandur. Je kunt jouw spelende (klein)kinderen in de gaten houden als ze trots zwaaiend van de glijbaan afgaan.

Omdat het zwembad kleiner is dan een Aqua Mundo en ook de nodige elementen van een een Aqua Mundo ontbreekt, wordt het zwembad op Parc Sandur dus ook gewoon "Zwembad" genoemd en niet "Aqua Mundo"

Parc Centrum / Park Plaza

Sandur heeft ook geen Market Dome, maar een Parc Centrum / Plaza. In Central Garden, het middelpunt van het Parc Centrum, kun je terecht voor een heerlijke kop koffie met een gebakje, een lunch of een borrel. Terwijl jij geniet van een hapje en een drankje, komen ook het entertainment en diverse kinderactiviteiten voorbij!

Verder vind je diverse restaurants als de Pizza Company, The Grill Company, Dock 5.

Sandurdreef 5, 7828 AA Emmen+31 591 66 74 00

Vissen, zwemmen en waterfietsen kan in en op De Grote Rietplas, het kabbelende middelpunt van het park. Voor een uitstapje ligt Emmen dichtbij en Dierenpark Emmen is een echte aanrader. Lekker een balletje slaan kan op de 9-holes golfbaan in de buurt. Het park heeft een klein maar fijn zwembad en een super supermarkt met een breed assortiment.

De ruime vrijstaande cottages liggen op schiereilandjes met een privéterras aan het water en u parkeert uw auto voor de deur. Ontbijten terwijl u uitkijkt over de glinstering van het meer. Parc Sandur geeft ruimte voor rust.

Aktiviteiten (Attractieparken) in de buurt

Plattegrond

Sandurdreef 5, 7828 AA Emmen+31 591 66 74 00

Geschiedenis

De kale vlakte van 420 hectare tussen Emmen en Erica moet in de loop van volgend jaar geheel zijn omgetoverd in het exclusieve nieuwe woon- en recreatiegebied Parc Sandur. Na een ‘valse start’ in 1994 zijn de bouwactiviteiten eindelijk begonnen en is er geen weg meer terug. Met het totale project is ruim 220 miljoen gulden gemoeid. Het totale project moet uiteindelijk 250 structurele banen opleveren.

De aanloop van Parc Sandur verliep op z’n zachtst gezegd moeizaam. Tegenslagen, vergissingen en debacles hadden een behoorlijke vertraging tot gevolg. Tot twee keer toe leek de financiering rond en was alles in kannen en kruiken.

Niets bleek echter minder waar. Financier Rob Jacob beloofde miljoenen in het project te stoppen, maar bleek niet over de benodigde financien te beschikken en haakte in 1994 plotseling af. In datzelfde jaar bleken de betrokken ondernemers een miljoenenlening bij de Rabobank niet aan te durven vanwege de toenmalige hoge marktrente.