Port Zelande - Ouddorp

Port Zélande 2, 3253 MG, Ouddorp+31 111 67 47 60

NEEM EEN FRISSE DUIK IN VELE WATER- EN STRANDSPORTEN

Vanuit je cottage loop je zó de voordeur uit naar het Grevelingenmeer, en zó de achterdeur uit naar het Noordzeestrand: Port Zélande is een walhalla voor watersporters en strandliefhebbers!

Center Parcs Port Zelande
Center Parcs Port Zelande: Ideaal voor familie met kids en tieners
Ideaal voorFamilies met kids en tieners
Center Parcs Port Zelande: adventure factory, klimparcours in blacklight
Unieke activiteitenIndoor speelhal Adventure Factory, Klimparcours in blacklight, Kitesurfen
Center Parcs Port Zelande: Aqua mundo met wildwaterbaan en turbo tunnel en waterplayhouse
Aqua Mundo2 Glijbanen, wildwaterbaan, waterspeeltuin (WaterPlayHouse)
Center Parcs Port Zelande: met oa een camping en safaritenten
Accomodatie tipLodgetenten en Nieuwe Generatie Kindercottages
Center Parcs Port Zelande: aan het eemmeer en aan de kust
NatuurAan de kust en aan een meer

Waarom Port Zelande

Aan het Grevelingenmeer en Noordzeestrand, een frisse duik in vele water- en strandsporten

 • Gelegen aan één van de mooiste stranden van Nederland en het Grevelingenmeer

 • Ideaal voor allerlei strandsporten, watersporten en om te duiken

 • Subtropische Aqua Mundo met

  • Turbo Tunnel,

  • Waterplayhouse en

  • wildwaterbaan

 • Aquapark Splash in de zomer

Feitjes

 • Geopend 5 mei 1990

 • Begonnen als Grandorado park

 • Een wildwaterbaan met drie splitsingen waardoor verschillende trajecten gevolgd kunnen worden, maar wel met minder verval dan de andere wildwaterbanen.

 • 27 ha

 • De bouwstijl van het park imiteert een Zuid-Frans vissersdorp.

 • Mei 2003: Volledig vernieuwd

 • 2017: uitbreiding Aqua Mundo met Waterplayhouse

Adventure Factory

Avontuur is volop te vinden in de indoor Adventure Factory. Special effects op de minigolfbaan en black lights op het klimparcours maken het helemáál spannend. Kids veroveren als een echte piraat schatten tijdens het Wannabe activiteitenprogramma.

Aqua Mundo

Het subtropische zwembad van de Port Zelande beschikt over glijbanen en een wildwaterbaan en is het enige Center Parcs-park met een "Turbo Tunnel" glijbaan. Dit is een glijbaan waar voor het gebruik van een zwemband nodig is.

Aktiviteiten in de buurt

Op 5 mei 1990 opende projectontwikkelaar Rene Coltof bungalowpark Port Zélande. In eerste aanleg was de bouw een particulier project, maar gaandeweg werden aanleg en exploitatie aan Gran Dorado overgedragen. Op het park werd een Gran Place gerealiseerd, waarin een supermarkt, snackbar, souvenirshop, bijouterie en enkele restaurants waren gevestigd. Tevens kwam er op het park een subtropisch zwembad met daarin onder andere een golfslagbad, whirlpool en twee waterglijbanen.

In 2001 werd bekend dat de eigenaar Pierre & Vacances Gran Dorado met de voormalige concurrent Center Parcs wil laten fuseren en in 2002 werd dit een feit. De Nederlandse Mededingingsautoriteit dwong Pierre & Vacances tot een zekere reorganisatie, waarbij zowel van Center Parcs als van Gran Dorado bezittingen werden afgestoten. Port Zélande was een van de parken die overging naar (toen nog) Center Parcs-GranDorado.

Het ontstaan van Port Zelande

Mei 2003: Port Zélande volledig vernieuwd!

Port Zélande, destijds onderdeel van de categorie SeaSpirit, werd na overname compleet vernieuwd. Het voormalige Gran Dorado-park was op vele gebieden veranderd. Niet alleen een nieuwe look voor alle cottages, maar ook een andere landschappelijke inrichting en nieuwe avontuurlijke attracties moesten het park meer allure geven. Deze metamorfose was een onderdeel van het grote investeringsprogramma in kader van Center Parcs’ nieuwe merkenstrategie.

De veranderingen op Port Zélande sprongen direct in het oog. Alle cottages kregen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een grondige vernieuwing, waardoor de gasten zich in mediterrane sferen moeten wanen. De buitenzijde van de cottages waren saaie, witte kleuren, maar deze werden geschilderd in bijzondere, fraaie, vrolijke en zonnige tinten: van zachtgroen en lila tot geel en apricot. Ook op het buitenplein met speciale tegels ontbreekt het niet aan deze mediterrane sfeer. Mensen konden sindsdien heerlijk wandelen op het park, omdat het voortaan een autovrij park was, na jaren van auto’s op het park.

Adventure Factory

Port Zélande kreeg vele nieuwe mogelijkheden voor ontspanning. De meest opvallende nieuwe faciliteit was de Adventure Factory, in Australische sfeer opgezet. Allerlei originele materialen werden hier gebruikt om een eigen belevingswereld te creëren, waarin jong en oud zich nog steeds kan vermaken.

Via de lounge in de Adventure Factory komt men in de ‘oude schuur’, waar de Virtual Bowling te vinden is. Hier werd de eerste computergeanimeerde bowlingbaan ter wereld geplaats, waarbij men kan bowlen in de straten van bijvoorbeeld San Francisco.

Verder vind je in de Adventure Factory squashbanen, een grot met tropische vissen, dartspellen, een reusachtige bar, een mogelijkheid tot internetten, een strand (indoor dus) en een podium voor entertainment. Ook kunnen bezoekers zich vermaken met de indoor midgetgolfbaan met verrassende hindernissen, licht- en geluidseffecten, heuvels en hier en daar zelfs een windvlaag. Als laatste zijn er nog beachvolleybalvelden aangelegd en staan er sinds 2003 springkussens voor de kleintjes.

Subtropisch Zwembad (officieel Aqua Mundo)

Ook het Subtropisch Zwembad kreeg een nieuwe uitstraling, gerealiseerd door 30 studenten van Fontys. Met hun vernieuwende ideeën is alles onder handen genomen: van verlichting, bankjes en zwembandjes tot wanden en speelobjecten. Dit alles werd gecombineerd met de door Center Parcs aangelegde tropische tuin en Aqua Café.

In 2007, werd de Aqua Mundo opnieuw grondig onder handen genomen om het zodanig te verbeteren dat het park opgewaardeerd kan worden tot een park met een beoordeling van 5 vogels, het maximumaantal vogels.

2017

Tien jaar later werd er weer een renovatie opgestart. De cottages werden vernieuwd, net zoals de Market Dome. Ook is er een nieuw Water Playhouse geopend in de Aqua Mundo.