Rep de Reporter

  • Rep is het jongste meisje met een speelleeftijd van 14 jaar. Ze is stoer, cool maar toch ook speels.
  • Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste technische snufjes. Ze houdt van hiphop en rock muziek waar ze graag uitbundig op danst. Extreme sporten als parachutespringen en raften vindt ze geweldig.
  • Ze voelt zich vaak aangetrokken tot Woops, waarmee ze haar meisjesgeheimen kan delen. De echte 'meisjes' kanten van Woops deelt ze echter niet, daar is Rep te stoer voor.
  • Bij Bing kan ze vaak terecht met vragen. Bing ziet ze een beetje als een grote broer waar ze tegenop kijkt omdat hij zo dapper is.
  • Orry en Rep spelen graag samen. Ondanks dat wil Rep niet dat Woops en Bing zien dat ze samen spelen, omdat Rep ouder is dan Orry en daar eigenlijk al te stoer voor is. Af en toe kunnen Orry en Rep ook flink bekvechten en dan vind Rep Orry 'echt een baby'.
Rep the Reporter

Yo!

Dit is mijn rommelhok en ik slaap er ook. Iedere ochtend zet ik keiharde muziek op om wakker te worden. Ik dans me suf.Totdat Woops op de muur bonst en roept dat het zachter moet. Intussen broed ik alvast op wat nieuwe uitvindingen. Leuk, man!


Uit een boek over Pepeteve op vakantie.Copyright 2001 Center Parcs Holding BV, Michel Illy en Jacqueline VeldkampTekst: Suzanne Klinkhamer en Saskia van der Wiel. Illustraties en vormgeving Hoek & HavenaarProducties BV Rotterdam

Rep is “onzijdig”. Ze kan door een vrouw gespeeld worden. Rep haar speelleeftijd is 14 jaar. Rep is de stoere; een slimme puber. Ze is een kind van deze moderne tijd. Ze heeft een natuurlijke, frisse uitstraling. Ze is adrem, ondernemend en zeer technisch. Ze is hypermodern, ze houdt van computerspelletjes, WE, chatten en surfen op het internet & hives. Ze weet wat een DVD- en MP3 –speler, I-pod is. Meer nog: Ze ontwerpt ze zelf! Ze houdt van hippe, up-tempo muziek met een flinke beat eronder. Ook Hiphop en rock vindt ze cool. Ze houdt van dansen. Maar wel van een stoere dans. (Respect/ Peace!) Rep houdt zich vast aan haar stoere spullen en gewoontes. Haal je die spullen weg, dan ontneem je haar haar identiteit. Ze gebruikt de taal die kids op dit moment gebruiken, Rep zit goed in haar vel. Ze is ongecompliceerd. Ze is wel erg bezig met “Cool zijn” maar op een leuke en opgewekte manier. (Anders wordt je afstandelijk) Rep is ook een zeer actieve meid. Ze danst graag en hevig, is sportief en is ze dan het liefst op zoek naar snelle en adrenaline opwekkende sporten: Skateboarden in half pipe, snowboarden, speedboot racen, parachute springen, raften, als het maar snel en hard kan vind ze alles leuk! Rep is niet bezig met haar uiterlijk op een meisjesachtige manier; Af en toe zou ze liever een jongen zijn. Ze loopt erbij als een skater en heeft haar haar in makkelijke staarten. Rep is piloot. ( Vandaar haar pilotencap) Maar ook altijd bezig met het bedenken en ontwerpen van nieuwe uitvindingen; Soms maakt ze snelle schetsen en dan gebruikt ze haar broek als tekenpapier. Zo heeft ze thuis allerlei computers staan die haar helpen in het huishouden, ontwerpt ze computerspelletjes en gekke apparaten. Omdat ze zo slim is, komt ook iedereen bij haar langs met kapotte apparaten of moeilijke vragen. En als ze het niet weet, zoekt ze het gewoon op, op het internet. Rep is ook erg nieuwsgierig. Ze is vroeger reporter geweest en altijd op zoek naar nieuwtjes. Ze vraagt en interviewt de parkkinderen nog steeds graag. Reps emoties schommelen, zoals een echte puber; Ze kan extreem blij zijn, extreem boos…Gelukkig duurt het niet lang en is Rep gewoon een vrolijke stoere meid!

Leefwereld Rep leeft in een zeppelin, die hoog in de wolken boven het park zweeft. Van daaruit kan ze goed zien, wat er op het park te doen is. De Zeppelin is omgebouwd tot werkplaats/ studio. Daar bouwt en knutselt ze aan haar nieuwe uitvindingen/ computers en apparaten. Overal hangen draadjes en snoertjes uit en ligt er gereedschap. Als Rep ’s morgens opstaat, komt er een metalen hand uit een kastje. Deze hand slaat een washand in haar gezicht en doet haar pilotencap op. Het kiest een schoon jack uit en hup…Ze is klaar om de dag te beginnen. Uit de computergestuurde cornflakes dispenser, komt een kom met cornflakes en melk. Dat scheelt weer tijd. Rep heeft ook een schaakcomputer. Af en toe doet ze een snelle slimme zet. De schaakcomputer heeft over zijn tegenzet meer tijd nodig. Als je bij Rep op bezoek wil komen, moet je even zoeken naar een touwladdertje die in de lucht hangt. Omhoogklimmen en op de bel drukken maar. Kom gerust eens langs om een colaatje of een redbull te drinken!

Rep en Woops Rep bewondert de vrouwelijke kant van Woops. Hier kan ze wel eens jaloers op zijn. Aan de andere kant vindt ze het soms ook maar getut van haar. Haar gevoelige kant deelt ze met Woops. Samen delen ze geheimen. Rep vindt het vertederend hoe Woops met de allerkleinste kinderen omgaat. Rep vindt de verhalen van Woops mooi en zelfs Rep kan zich verliezen in de mooie sprookjes en verhalen.

Rep en Bing Ze bewondert het feit dat Bing zo sterk is. Hij is een echte jongen. Ze zou wel net zo sterk als Bing willen zijn. Net zo stoer is ze in ieder geval en dat schept een band. Vragen over de natuurwereld schakelt ze altijd door naar Bing. Ook al zou ze dit makkelijk zelf kunnen opzoeken op haar computer. Ze onderkent hierin in Bing haar meerdere. Soms vindt ze wel dat Bing wat meer op de hoogte moet zijn van de laatste technische snufjes. Al dat geknoei met holle boomstronken…..Je kunt veel gemakkelijker een ultramoderne regenshower installeren!

Rep en Orry Rep en Orry zijn dikke maatjes. Ze gaan vaak samen op pad en hebben dan ook veel plezier. Ze kunnen echter ook knallende ruzie hebben! Ze vindt hem leuk en moet altijd lachen om zijn ongein. Rep is vaak wel te vinden voor het “kattenkwaad”dat Orry uithaalt. Rep is Orry meestal te slim af. Er zijn ook momenten dat ze Orry “echt kinderachtig” vindt. Dat zegt ze hem dan ook recht voor z’n raap. Ze zou soms, samen met Orry, kind willen zijn. Maar haar imago en het risico dat de anderen het zien, maken dat riskant. De energieke, snelle en positieve instelling bindt de twee.