Het Heijderbos - Limburg

SPANNENDE ONTDEKKINGSTOCHTEN DOOR DE BOSSEN... EN EEN ECHTE JUNGLE!

Nieuws over het Heijderbos

center parcs het heijderbos jungle dome

In het noordelijkste puntje van Limburg, dichtbij Nijmegen.

In een bosrijke vallei, met een indoor jungle-speelparadijs. Hier stap je als avonturier van de ene wereld in de andere!

Center Parcs Het Heijderbos: ideaal voor families met kids en tieners
Ideaal voorFamilies met kids en tieners
Center Parcs Het Heijderbos: jungle dome, action factory activiteiten
Unieke activiteitenIndoor speelwereld Jungle Dome, Indoor speelhal Action Factory
Center Parcs Het Heijderbos: Aqua mundo met 3 glijbanen en de snelste wildwaterbaan van Center Parcs
Aqua Mundo3 Glijbanen inclusief de snelste wildwaterbaan van Center Parcs
Center Parcs Het Heijderbos: Eden cottages
Accomodatie tipEden cottages en Jungle Cabanas
Center Parcs Het Heijderbos: natuur, meer, bosrijk en heide velden
NatuurHeidevelden, bosrijk en aan een meer

De Juliana-boom

Voordat Center Parcs zich ontfermde over het gebied, was Het Heijderbos een lokaal bosproject. Een van de eerste bomen was een eik, die geplant werd door… prinses Juliana! Uiteraard staat de boom er nog – we koesteren hem.

Waarom het Heijderbos

 • Luxe, ruime Eden Vip cottages, tot 12 personen
 • Complete metamorfose van alle VIP cottages
 • Overdekte speelwereld Jungle Dome met speurtocht Jungle Expedition
 • Grote professionele manage naast het park

Feitjes

 • Geopend in 1986
 • Eerste park met een wildwaterbaan
 • In 1987 al vernieuwing (overdekt Market Dome)
 • Jungle Dome in samenwerking met WNF ontwikkeld
Center Parcs het heijderbos Jungle dome

Samen met de kids sporen zoeken van exotische dieren, jungle geluiden raden en wakker worden met de vroege vogels. Of slapen in een Jungle Cabana, tussen de roze flamingo's, kletterende watervallen en de groenste jungle planten. In de overdekte Jungle Dome van Het Heijderbos waant u zich in een echt stukje oerwoud.

center parcs het heijderbos wildwaterbaan

Aqua Mundo

Geniet ook van watersensatie in de wondere waterwereld van de Aqua Mundo. Eén voor één gillend van plezier de snelle wildwaterbaan af. Of ontdek met z'n allen snorkelend de mysterieuze Verzonken Stad. Waterpret alom!

Center parcs het Heijderbos, zipwire, aktiviteiten

Aktiviteiten

Met een flinke slinger de Zip Wire af, indoor paintballen, de mooie Limburgse omgeving te paard verkennen en een bezoek aan het nabijgelegen Nationaal Park De Maasduinen; stilzitten kan later. Bijvoorbeeld in de Market Dome, dé plek om even tot rust te komen met een drankje, hapje en live entertainment. Het Heijderbos biedt een oerwoud vol avontuur met ontelbare coole en spannende activiteiten.

Trouwen op het Heijderbos (Jungle styled shoot with a touch of gold)

Trouwen op Center Parcs is mogelijk en zeker in de Jungle Dome. Heidi van For Your Moment heeft dit jungle thema bedacht en in samenwerking met de andere leveranciers perfect uitgevoerd! Want, er zijn zoveel mooie details dat je niet weet waar je eerst moet kijken! En je zou bijna niet denken dat de shoot in een indoor jungle heeft plaatsgevonden, het lijkt net echt!

Arovite Wellness Center Parcs Heijderbos
Welkom bij Arovite waar persoonlijke aandacht en genieten centraal staan! Kom heerlijk genieten van een Wellness & Beauty behandeling bij Arovite. Ervaar een van onze ontspannende massages en de meest aangename verzorging van uw huid.

In 1986 opent de bungalowparkketen Center Parcs dit bungalowpark. Het park is het eerste park van Center Parcs dat een wildwaterbaan in het subtropische zwemparadijs heeft. In 1987 wordt het bungalowpark al vernieuwd. Het parkcentrum wordt overdekt, waardoor er ook bij slecht weer mogelijkheid is om droog te kunnen shoppen.

In de periode 1996-1998 worden alle parken van Center Parcs vernieuwd en zo ook het Heijderbos. Op het park wordt de Jungle Dome geïntroduceerd, waar jong en oud zich kunnen uitleven in een soort jungle. Daarnaast worden de cottages vernieuwd. Sinds die periode bestaat er de mogelijkheid te kiezen tussen verschillende cottagesoorten. Het gaat om de Comfort (voorheen Economy), Premium (voorheen DeLuxe) en VIP cottages, die elk weer wat anders te bieden hebben. Toen in 2002 de portfolio van Center Parcs werd uitgebreid met de aankoop van 5 parken van Gran Dorado, werden de parken opgenomen onder 3 verschillende subbrands. Parken die Center Parcs zelf al bezat, waaronder ook het Heijderbos, werden opgenomen onder 'Center Parcs Original'. In 2006 krijgt Center Parcs opnieuw een rebranding. De oude categorieën verdwenen. Vanaf nu worden de parken onderverdeeld in 3 andere categorieën: 3 Vogels, 4 Vogels of 5 Vogels. Het Heijderbos maakt deel uit van de 5 Vogel-categorie en behoort daarmee tot de meest luxe categorie van Center Parcs.

Unieke punten uit het verleden

 • Overdekt sport center met diverse sporten: Het sport center met z'n diverse sporten is het sportieve middelpunt van bungalowpark Het Heijderbos. Voor jong en oud zijn er genoeg sporten te ondernemen. Ga bowlen, lasersquashen of tafeltennissen. Na afloop kunt u even bijkomen terwijl u geniet van een lekker drankje in het Sports Café.
 • Tropisch zwemparadijs Aqua Mundo met wildwaterbaan: Nergens in heel Center Parcs vindt u zo'n snelle wildwaterbaan als die van het tropisch zwemparadijs van bungalowpark Het Heijderbos. Toch liever iets rustiger genieten? Snorkel dan met tropische vissen in het snorkelbad.
 • Nieuwste generatie luxe cottages: Eden
 • Aqua Mundo met snelste waterbaan
 • Kruip in de huid van een parkranger met wannabe
 • Indoor Paintbal voor kinderen

2009

Plattegrond Center Parcs Heijderbos 2009

2017

Plattegrond Center Parcs Heijderbos 2017

2018

Plattegrond Center Parcs Heijderbos 2018