Terhills Resort

Stijlvol samenzijn in het hart van de natuur

Voel Terhills Resort met al je zintuigen, een kleinschalig premium resort waar luxe en natuur hand in hand gaan met stijlvolle cottages aan het water. Pal naast Nationaal Park Hoge Kempen. De omgeving nodigt je uit om te shoppen, te relaxen in de wellness of te waterskiën.

Ideaal voorFamilies met kinderen en koppels
Unieke activiteitenZwembad, workouts, natuuractiviteiten en -workshops, indoor speeltuin
Center Parcs De Eemhof: Aqua Mundo met 4 glijbanen, duo racer en surf simulator
Aqua GardenKinderbad
Accomodatie tipVrijstaande cottages aan het water, Exclusive cottages met buiten sauna
NatuurBos, water en groene heuvels naast Nationaal Park Hoge Kempen
Unieke activiteitenZwembad, workouts, natuuractiviteiten en -workshops, indoor speeltuin

  • stijlvol

  • Vrijstaande cottages aan het water

  • de prachtige natuur van Nationaal Park De Hoge Kempen

  • De mooiste wandelroutes starten direct bij de ingang van het Nationaal Park

  • Elaisa Wellness is een super-de-luxe wellness-centrum

  • outletcenter Maasmechelen Village (B)

Feitjes

  • Opening 2021

  • Oude Mijnsite die herontwikkeld is

  • 250 vakantiehuizen

  • in 2012 al plan voor het vakantiepark

Het park beoogt een ecologisch verantwoorde werking, waaronder duurzame vormen van vervoer en het autovrij houden van de bungalows in het bos. Ook de uitbating van het park gebeurt op ecologische wijze.

Country Club

De Country Club is het hart van het park: in het restaurant eet je met fantastisch uitzicht over het water, indoor speeltuin Kids Play is helemaal in natuurthema, en in de Kids Club vermaken de kids zich terwijl jij een drankje in de lounge doet.

Aqua Garden

In zwembad Aqua Garden neem je binnen of buiten een snelle duik en spelen de kleintjes in het kinderbadje.

Aktiviteiten in de buurt

Elaisa Energetic Wellness


Waan in een oase van rust in dit unieke wellnesscomplex. Ontspan in een van de sauna's, jacuzzi's of in de hammam, of gun jezelf een heerlijke massage of behandeling. Ook worden er in Elaisa Energetic Wellness workshops en klankconcerten georganiseerd. Er is genoeg aanbod aan wellnessfaciliteiten om de hele dag te relaxen.
Terhills cablepark, kabelbaan, waterskien


Beleef actie op het water in Terhills Cablepark. Daag jezelf uit tijdens het waterskiën of stap op een wakeboard. Waterpret voor alle leeftijden is gegarandeerd op het opblaasbare Aquapark, een klimparadijs op het water met obstakels van wel 4 meter hoog! Voel het zand onder je voeten en de zon in je nek bij de strandbar van Terhills Cablepark. Geniet van het adembenemende uitzicht met een lekker koud drankje.


Shop 'till you drop bij de vele boetieks en designer winkels in Maasmechelen Village! In dit sfeervolle outletdorp kan je in alle comfort winkelen bij je favoriete merken. Door het ruime aanbod aan winkels, is hier voor ieder wat wils. Moe van al dat shoppen? Er zijn verschillende eetfaciliteiten te vinden om even uit te rusten met een hapje en een drankje.


Terhills Resort bevindt zich naast het enige nationale park van Vlaanderen, namelijk Nationaal Park Hoge Kempen. Voel je een met de natuur tijdens een wandeling in deze bijzondere omgeving. De geur van de dennenbossen en het geluid van het water dat over de oever spoelt creëren een rustige atmosfeer. Wandelen, fietsen of op pad met een park ranger, het kan allemaal.


Stap 100 jaar terug in de tijd en beleef hoe Terhills er in het verleden uitzag. De heuvels die het Terhills Resort omgeven zijn oude mijnterrils. In het Museum van de Mijnwerkerswoning wordt je meegenomen in het dagelijks leven van een mijnwerker. De bijzondere historie van de regio is ook terug te zien in de oude schatbok die in Maasmechelen staat.

Heuvels beklimmen


De heuvels die Terhills Resort omgeven zijn overblijfselen van de mijnbouw die vroeger in dit gebied plaatsvond. Drie van de vier terrils (steenbergen ontstaan door mijnbouw) zijn te bewandelen. De hoogste, de Lange Terril, is wel 100 meter hoog. Wanneer je na een aardige wandeling de top hebt bereikt, wordt je beloond met een panoramisch uitzicht.

Blotevoetenpad


Een bijzonder leuke wandeling om met kinderen te ondernemen, is het blotevoetenpad. Trek je schoenen en sokken uit en ervaar de natuur op een nieuwe manier. Onderweg kom je onder andere een doolhof, een uitkijktoren en een hangbrug tegen. Prikkel al je zintuigen tijdens deze wandeling.

Heidewandeling


Een kleurrijke wandeling over de Mechelse Heide is leuk voor mens en dier, want je trouwe viervoeter mag aangelijnd mee tijdens deze wandeling. Laat je tijdens deze route verassen door de kleuren van de heide en door een adembenemend uitzicht op wel 100 meter hoogte!