Erperheide

Erperheidestraat 2, 3990 Peer, Belgie+32 11 61 62 63

Naar hartenlust spelen en ravotten met de kids, midden in de bossen

Buiten staat je pony klaar voor de Pony Vakantie, binnen wacht úren vermaak in de speelwereld: Erperheide is een waar kinderparadijs, met het bos als speeldomein in Belgisch Limburg.

Center Parcs Erperheide: Ideaal voor familie met jonge kinderen
Ideaal voorFamilies met jonge kinderen
Center Parcs De Huttenheugte: Outdoor avontureneiland, Indoor speelhal Action Factory
Unieke activiteitenOutdoor avontureneiland, Indoor speelhal Action Factory
Center Parcs Erperheide: Aqua Mundo 3 Glijbanen, wildwaterbaan, snorkelbad
Aqua Mundo3 Glijbanen, wildwaterbaan, snorkelbad
Center Parcs Erperheide: Cottages Pony cottages en Dieren in het bos cottages
Accomodatie tipPony cottages en Dieren in het bos cottages
Center Parcs Erperheide: Bosrijk
NatuurBosrijk

Nadat de eekhoorntjes zijn geteld tijdens het ontbijt is het tijd voor een fietstocht of wandeling door de prachtige Limburgse Kempen. Ontdek de uitgestrekte groene bossen, met kronkelende bospaadjes en een schat aan flora en fauna. Voor een avontuurlijk uitje, is het niet ver naar Plopsa Indoor Hasselt.

Waarom Erperheide

  • Trampolinespringen en spelen in BALUBA Indoor Speelparadijs met Pilobulus voor de allerkleinsten

  • Aqua Mundo met speelbad en snorkelen in een Aziatisch vissersdorp

  • Heerlijk wandelen of fietsen door de Limburgse Kempen of bezoek Plopsa Indoor Hasselt

  • Echt dierenpark met grote Kinderboerderij en ponyrijden

Feitjes

  • Geopend 23 juni 1981

  • Eerste buitenlandse park voor Center Parcs

  • 616 cottages

Baluba

Kijk de kleintjes eens tegen de speelvulkaan opklimmen. Die overvliegende ballen? Die komen uit de gigantische ballenbak. Het BALUBA indoor speelparadijs staat vol met klimrekken, glijbanen, trampolines en andere toestellen waarvan kids helemaal door het dolle raken.

Aqua Mundo

In de Aqua Mundo van Erperheide snorkel je het ene moment rond tussen de exotische vissen van een verzonken vissersdorp, en even later word je door de kids met waterkanonnen beschoten in het Kinder-doe-bad.

In Erperheide maken de kinderen contact met de dieren bij de grote Kinderboerderij, waar de pony's staan te popelen voor een ritje. Of bezoek samen, snorkelend in het water 't Aziatisch vissersdorp in de tropische Aqua Mundo. In het BALUBA indoor speelparadijs vermaken de allerkleinsten zich op het zachte klimparcours Pilobulus. Terwijl grote broer en zus een gat in de lucht springen op de trampoline of op missie gaan als Geheim Agent tijdens het Wannabe activiteitenprogramma.

Neem de tijd voor elkaar tijdens een diner in een van de vele restaurants in de tropische Market Dome of geniet rustig van een drankje op het terras. Erperheide, het groene paradijs met een schat aan activiteiten.

In Erperheide werd in het voorjaar van 2001 een omvangrijke overdekte speelwereld voor de kinderen geopend met de naam BALUBA. De naam PiLoBoLus werd hier echter veel meer voor gebruikt. Onderdeel daarvan was de Foam Factory, waar men schuimballen kon afschieten met kanonnen of reuze stofzuigers. Ouders hadden een goed zicht op hun kinderen vanuit het BALUBA Café. Buiten was er de tevens vernieuwde Kinder Speeltuin. De naam PiLoBoLus is tegenwoordig verdwenen en heeft definitief plaatsgemaakt voor BALUBA.

Toen onze huisbioloog Jean Henkens op bomenzoektocht in Cuba was, vroeg Fidel Castro zijn hulp om een ziekteplaag in de botanische tuin van Havana onder controle te krijgen. Het lukte Jean, en als dank kreeg hij een boom van Castro zelf die nu in Erperheide staat.

Aktiviteiten in de Buurt

Uitstapjes met de Kids

Familie Wandelingen

Themawandeling met doe-elementen


De wandeling 'spelen met Brueghel' staat in het thema van het bekende schilderij 'De Kinderspelen' van Pieter Brueghel. Onderweg kom je verschillende doe-elementen tegen waar je kids lekker mee bezig kunnen zijn. Deze familiewandeling is toegankelijk met kinderwagens.

Door de Abeekvallei lopen


Tijdens deze wandeling door de mooie vallei ontdek je van alles. Zo kom je onder andere typische watermolens tegen en kan je stoppen voor een fotomomentje met het hele gezin bij het landschapskader.

Ontdek de typische molens van de vallei


Hebben jullie zin in een wat stevigere wandeling? Deze lange route brengt je langs de rivier Abeek en de vele molens die langs de rivier staan. Aan het eind van de dag hebben jullie een lekker warm drankje verdiend in jullie cottage!

Beleef het blotevoetenpad


Een bijzonder leuke wandeling om met kinderen te ondernemen, is het blotevoetenpad. Trek je schoenen en sokken uit en ervaar de natuur op een nieuwe manier. Onderweg kom je onder andere een doolhof, een uitkijktoren en een hangbrug tegen. Prikkel al je zintuigen tijdens deze wandeling.

Fietsroutes

In het spoor van Bruegel


De fietsroute 'In het spoor van Bruegel' is een vlakke route die je langs mooie dorpjes, brede kanalen en frisse bossen brengt. De route vertrekt vanuit Center Parcs Erperheide. Maak onderweg een tussenstop in een van de vele pitoresque dorpjes of rust even uit in een van de bossen.

Fietsen door het water in Bokrijk


Een unieke fietsbeleving waar je dwars door een vijver heen fietst, dat heb je nog niet eerder meegemaakt! Tijdens deze vlakke route fiets je door het natuurgebied De Wijers, waar 1001 vijvers liggen. Aan het eind van de route kan je lekker een terrasje pakken in Hasselt.

Als een vogel


Deze fietstocht door Bosland brengt je letterlijk naar nieuwe hoogtes. Cultuur en natuur worden gecombineerd tijdens deze route, zo kom je tijdens het fietsen bij de toppen van de boven, maar ook bij de Duitse militaire begraafplaats van Lommel.

Mountainbiken


Liever zin in een sportief ritje op de mountainbike door de heuvels en bossen? Volg dan een van de mountainbike routes die te vinden zijn in het Vlaamse Noord-Limburg. Er zijn vele routes te vinden in de regio, zodat jij er eentje kan kiezen die helemaal bij jullie wensen past. Zo heb je korte routes van een paar kilometer en routes van tientallen kilometers lang. Hier vind je een overzicht van alle mountainbikeroutes in de buurt van Erperheide.