Jungle Expedition 1

Beleef in Jungle Dome de gratis Jungle Expedition. Een spannende en leerzame speurtocht voor kinderen langs alle geheimen van het oerwoud, opgezet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. De kinderen vermaken zich hier de hele dag!

Jungle Dome: Uitnodiging Jungly
Jungledome: deelname
Jungle Dome: Jungly met kaart

Avontuurlijke reis door het oerwoud voor jong en oud

De Jungle Expedition is een leerzame ontdekkingsreis door het oerwoud, waarbij je van de ene verrassing in de andere valt en spelenderwijs het belang, maar ook de kwetsbaarheid van de jungle leert kennen. Het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs hebben het concept samen ontwikkeld. De Jungle Dome is een wereld vol natuur en avontuur. Je kunt er balanceren op een touwbrug, kruipen door een broeierige grot en junglemuziek maken bij het geluid van een kletterende waterval. De Jungle Expedition is speciaal voor gezinnen uitgezet. Samen met Jungly, de vrolijke orang-oetan, leren kinderen spelenderwijs hoe mooi en belangrijk de jungle is. Al klimmend en kruipend ontdekken ze de geheimen van het oerwoud. Ze gaan spoorzoeken, ontdekken medicinale planten en speuren naar eten uit de jungle. Ook zien ze hoe je kunt meewerken aan het behoud van het tropisch oerwoud.

Center Parcs Jungle Dome: Jungly als Jungle Dokter
Center Parcs Jungle Dome: Griezelgrot

De Jungle Expedition is bij uitstek geschikt voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Spanning en plezier staan voorop, maar de expeditie leert ook veel over de schoonheid, gevarieerdheid en kwetsbaarheid van het (tropisch) regenwoud. De Jungle Expedition is ondergebracht in de Jungle Dome, een glazen koepel die sinds 1996 onderdak biedt aan een tropisch regenwoud waarin duizenden exotische planten, bomen en dieren leven. Deelnemers aan de Jungle Expedition volgen een speciaal parcours door de Jungle Dome. Niet alleen op, maar ook buiten de paden. Bij twaalf thematische posten kunnen ze opdrachten uitvoeren die te maken hebben met het leven in de natuur, zoals: sporen van dieren herkennen, foute souvenirs aanwijzen en de geneeskrachtige werking van planten herkennen. Aan het eind van het parcours ontvangen de deelnemers een oorkonde.

Volgens bioloog Jean Henkes van Center Parcs staan spanning en plezier voorop. “Maar de expeditie leert ook veel over de schoonheid en gevarieerdheid van het tropisch regenwoud. Door de inbreng van het Wereld Natuur Fonds kun je aan den lijven ondervinden hoe mooi het oerwoud is, maar wordt ook duidelijk waarom we er heel zuinig mee om moeten gaan”. Het Wereld Natuur Fonds ziet de samenwerking met Center Parcs als een uitstekende manier om het belang van natuurbescherming op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Center Parcs Jungle Dome: Maya-poort

Het verhaal van de jungle expedition

De jungle is in rep en roer. Er is groot gevaar! De mensen kappen de bomen voor hout, Verbranden het bos om weilanden te maken voor vee, Graven enorme kraters opzoek naar goud. De dieren hebben minder plek om te wonen. Waar moeten ze heen? Waar kunnen ze eten zoeken? Ik ben Jungly, de oerang oetan, en mijn vriendjes en ik pikken het niet lange: De mensen moeten de jungle met rust laten! Ik heb alle dieren bij elkaar geroepen voor een plan.. We willen de mensen duidelijk maken dat ze zuinig op de jungle moeten zijn.Kijk, ik vind dat de mensen de goede dingen uit de jungle wel mogen gebruiken. Maar ze moeten voorzichtig met de planten en dieren omgaan. Dan heeft iedereen er langer plezier van. Maar hoe pakken we dat aan en wie wil er naar ons luisteren? Ik heb een goed idee! Wat dan Jungly, vertel het ons?! De kinderen willen ons vast helpen, zij zijn onze vrienden. Als ze met me mee gaan dan ontdekken we samen dit spannende oerwoud vol avontuur.Ik laat je zien welke spullen mensen uit het bos halen, goed en fout. En welke dieren er in het bos leven, in de bomen maar ook onder de grond! Wist je dat er heel veel medicijnen uit de jungle komen? En dat de bomen in de jungle heeeeel oud worden?En dat jij ook dingen uit de jungle gebruikt en eet? Wat dacht je van pindakaas?! Ga maar met me mee en kom er zelf achter! Er valt iedere keer iets nieuws te ontdekken. Alle dieren vinden het een goed plan. Als je de Jungle Expedition hebt gedaan, dan weet je heel veel over de jungle. Ook hoe je haar kunt beschermen. Bijvoorbeeld door goed hout te gebruiken. En dat is nou precies wat ik wil, dat alle kinderen weten hoe mensen met de jungle om moeten gaan. Ik, Jungly en mijn vriendjes weten dat al heel lang.

Daarom krijg je een oorkonde van ons als je klaar bent met de tocht.

Jij bent dan een echte jungle held, en die beschermen de natuur.

En misschien mag je lid worden van de WNF-Rangerclub, een beestachtig leuke club!

Dan kun je ook voor andere dieren en natuur in actie komen met de andere WNF-Rangers!

Center Parcs Jungle Dome: Jungly in de wir-war
Center Parcs Jungle Dome: Jungly met Tam Tam
Center Parcs Jungle Dome: Tijdreizen
Jungle Dome: Schatten
Center Parcs Jungle Dome: Spoorzoeker Jungly

Wat maakt de Jungle Expedition speciaal!

De Jungle Expedition is speciaal voor gezinnen uitgezet. Samen met Jungly, de vrolijke orang-oetan, leren kinderen spelenderwijs hoe mooi en belangrijk de jungle is. Al klimmend en kruipend ontdekken ze de geheimen van het oerwoud. Ze gaan spoorzoeken, ontdekken medicinale planten en speuren naar eten uit de jungle. Ook zien ze hoe je kunt meewerken aan het behoud van het tropisch oerwoud.

De ontdekkingsreis is een initiatief van Center Parcs en hetWereld Natuur Fonds.Voor hetWereld Natuur Fonds is deze samenwerking een mooie manier om contact te krijgen met de bezoekers van Center Parcs, voor een groot deel gezinnen met jonge kinderen. Center Parcs heeft de natuur hoog in het vaandel staan en past dus goed bij hetWereld Natuur Fonds. Beide organisaties willen een wereld laten zien waarin de mens in harmonie leeft met de natuur.

Omdat natuur het leven zelf is!

Bron: Panda

Center Parcs Jungle Dome: Deelname formulier
Center Parcs Jungle Dome: Logo - banner

Uitnodiging van Jungly

Daar ben je dan! Wat ben ik blij je te zien. Welkom in de Jungle Dome, een wereld vol natuur én avontuur!

Ik ben Jungly, de orang-oetan, jouw gids tijdens de Jungle Expedition. Je vindt het vast leuk, want ik ben nergens bang voor en super slim. Dat is niet zo raar, want de jungle is mijn thuis.

Jungly: De mascotte van de Jungle Dome

We gaan lekker kruipen en klimmen, en zo ontdekken we de geheimen van het oerwoud! Over dierensporen bijvoorbeeld, medicijnen, en lekker jungle eten! Ik wil je laten zien hoe mooi en belangrijk de jungle voor ons allemaal is. Voor we gaan, moet je weten dat de jungle in gevaar is. De mensen kappen te veel hout en jagen op de dieren. Er blijft maar weinig over en als het zo doorgaat helemaal niets.

Ik vind dat het anders moet! Jij toch ook? Het kán gelukkig ook anders. Hoe? Ook dat ga je ontdekken. Met goede producten uit de jungle zoals FSC-hout bijvoorbeeld. En door het Wereld Natuur Fonds te steunen, dus kom bij de WNF-Rangerclub! Dat is de jeugdclub van het WNF, als lid ben je een WNF-Ranger. WNF-Rangers voeren actie voor de natuur, de wilde dieren en ook voor het oerwoud! Van mijn vriendje Hupie hoor je later meer, dat is de mascotte van de WNF-Rangerclub.

Nou, kom op, waar wacht je op? We gaan op avontuur!

Center Parcs Jungle Dome: Spierboom
Plattegrond jungle expedition Center Parcs