Creatief Vakantieparken

Veelzijdige vakantieparken, van waaruit je de omgeving kan verkennen. Op het ene park is enorm veel te doen en kun je van alles beleven, het andere park richt zich meer op de omliggende natuur. Bij Creatief Vakantieparken vind je vrijwel altijd het park dat je zoekt. Uniek aan de parken zijn de zeer verzorgde terreinen en de zeer complete vakanties.

Creatief Vakantieparken heeft de markt van vakantieparken veranderd. Ooit in 1977 kocht ex mercedes dealer Jacob Strating het vakantiepark Het Land van Bartje. Dit was het begin van het bedrijf dat later zou luisteren naar de naam "Creatief Vakantieparken". Bekende parken van Creatief Vakantieverblijven zijn naast het Land van Bartje ondermeer Grootslag aan het IJsselmeer, het appartementencomplex Vita Maris op Schiermonnikoog en Beach Park op Texel.

Hij koopt het landgoed De Kriemelkuil en bouwt er ruim 30 bungalows op in 3 verschillende types, langwerpig, vierkant en geschakeld. Alle bungalows zijn ongeveer 50 m2 en staan op zeer ruime boskavels van rond de 1000 m2 ieder. Het wordt een zeer populair vakantiepark in de categorie “natuurparken” zonder al te veel toeters en bellen. De prachtige oprijlaan met zijn oude beuken maar zeker ook “De Kuil” met zijn talloze rododendrons, zijn echte blikvangers.

Na Het Land van Bartje breidde Creatief Vakantieparken verder uit, tot ca. 31 vakantieparken. De naam Creatief Vakantieparken bleef gehandhaafd, tot het bedrijf werd overgenomen door Gran Dorado. Ook Gran Dorado werd later weer overgenomen door Pierre et Vacances, die inmiddels ook eigenaar was van Center Parcs.

Deze overname zou betekenen dat er wel een heel erg grote bungalowparkketen zou ontstaan. De Nederlandse Mededingingsautoriteit greep vervolgens in en een aantal van de parken moest verkocht worden.

De oude parken van Gran Dorado werden onderdeel van Center Parcs, de oude parken van Creatief Vakantieparken werden onderdeel van Landal GreenParks, dat weer voortkwam uit Aegon Vakantieparken.

Inmiddels is de domeinnaam CreatiefVakantieparken.nl gekocht door New Things Media B.V. dit is o.a. de exploitant van ParkAanbiedingen.nl. Creatief Vakantieparken is een mooie aanvulling op het portfolio van New Things Media B.V. Met het merk is er niet alleen meer informatie over de groenste parken van Nederland te vinden, ook komt een stukje nostalgie terug met het opnieuw op de markt brengen van de naam Creatief Vakantieparken.