Le Lac d'Ailette

Waarom Le Lac d'Ailette

Het Park Le Lac d'Ailette ligt in het departement Aisne, dichtbij de middeleeuwse stad Laon en bij Reims; het nodigt u uit voor ontspanning aan het water, voor een aangenaam, ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk verblijf. Dankzij het enorm grote meer van 140 hectare en het witte zandstrand is dit park uitstekend geschikt voor het beoefenen van allerlei watersporten, en het belooft u unieke zonsopgangen en zonsondergangen. Uw cottage? Kies er een op palen, ideaal gelegen aan het meer. Vanaf het terras zult u een paar dagen kunnen genieten van een heerlijk leventje aan het water.

Ontdek de champagne streek

Reims

Reims is de hoofdstad van de champagnestreek. Hier zijn alle beroemde champagnehuizen zoals Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Laurent Perrier, Mercier en Piper-Heidsieck gevestigd. Maar Reims is meer dan alleen champagnehuizen. De stad is ook echt een bezoek waard. Het historisch hoogtepunt is zonder meer de eeuwenoude kathedraal Notre-Dame. Hier werden vroeger vele Franse koningen gekroond waaronder Karel V. Maar ook Karel VII werd hier in aanwezigheid van Jeanne d’Arc gekroond. Maar naast het feit dat deze kathedraal veel geschiedenis met zich meedraagt, is ook de architectuur adembenemend. En de glasramen van Marc Chagall zijn ook de moeite waard. Het is dus een logisch gevolg dat dit historisch gebouw opgenomen is in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Champagnestreek

In de directe omgeving van Reims zijn de prachtige wijnvelden te bewonderen. Wil je een bezoekje brengen aan een champagneboer dan zoek je best eentje uit met een wat minder bekende naam. Deze ontvangen je graag met open armen en een glaasje om te proeven. In Avenue de Champagne in Épernay zie je heel wat statige champagnehuizen. Onder de straat zelf bevindt zich een netwerk van tunnels waarin de voorraad champagne opgeslagen wordt. En bij Mercier rijdt er een elektrisch treintje door de tunnels om de toeristen rond te leiden.

Middeleeuws Laon

Laon is zo’n plaats, waar je je nog echt in het authentieke Frankrijk waant. De middeleeuwse stad ligt op een berg van meer dan honderd meter hoog. Een mooie wandeling dus, met een prachtig uitzicht. Eénmaal boven staat de tijd even stil. Nauwe straatjes vol sfeer met winkels, die zo uit een museum lijken geplukt. Daar hoog bovenuit torent de gotische kathedraal, voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Laon.

Bron: oa. Close-up online