Miniatur Wunderland Hamburg

Het Miniatur Wunderland in de opslagstad van Hamburg huisvest de grootste modelspoorbaan ter wereld, samen met een uniek modellandschap dat qua precisie en qua details nergens anders op de wereld te vinden is.

Bij een stemming van de Duitse Centrale voor Toerisme is het Wunderland als populairste bezienswaardigheid van Duitsland gekozen. Het ligt direct aan de Elbe, op een steenworp afstand van de Elbphilharmonie.

--------

Miniatur Wundeland is goed te bereiken vanaf Center Parcs Bispingerheide.

-------

Deze officiële video presenteert slechts een gedeelte van een miniatuurwereld die iedereen gewoon met zijn eigen ogen moet hebben gezien. Op een modeloppervlakte van maar liefst 1499 m², bestaande uit negen gedeeltes, rijden meer dan 1000 zelfrijdende treinen en ruim 250 automatisch gestuurde modelauto's. Meer dan 40 vliegtuigen starten en landen in totaal 250 keer per dag op Knuffingen Airport, het grootste miniatuurvliegveld ter wereld. Tot het Scandinavische gedeelte behoort een bekken met 30.000 liter echt water waarop schepen hun route varen. Een ongekend meesterstuk in de modelbouw en een ongelofelijke belevenis voor jong en oud, dat met geen woorden of film kan worden beschreven.

www.miniatur-wunderland.com