Tropicana

Tropicana

De bouw heeft circa een jaar geduurd. Het doel was mensen de kans te bieden een dagje te genieten van een subtropisch zwemparadijs zonder overnachtingskosten. Bij de opening was dit bad het grootste binnen Center Parcs.

Na de overname door Scottish and Newcastle werd besloten dat Tropicana niet binnen het concept paste, omdat de verblijfsaccommodatie ontbrak. Ook had de horeca binnen het complex te maken met een te grote concurrentie vanuit de stad. Het bedrijfsonderdeel werd al in 1990 in de verkoop gedaan en is uiteindelijk in 1993 verkocht aan een particuliere horeca-ondernemer.

In de loop der jaren heeft deze nieuwe eigenaar verbouwingen en aanpassingen doorgevoerd waardoor het oorspronkelijke concept voor een groot deel is veranderd.

In april 2007 kwam Tropicana in opspraak doordat zowel de provincie Zuid-Holland (verantwoordelijk voor de inspectie van zwembaden in de provincie) als de Koninklijke Nederlandse Zwembond constateerden dat het zwembad op veel punten tekort schoot.

Op 29 augustus 2010 zijn de deuren van Tropicana als zwemparadijs gesloten. Het complex zou intern verbouwd worden en in september of oktober 2010 opengaan als "trendy bijna droog evenementencomplex". Het pand zou blijven staan, maar aan het zwemparadijs werd na 22 jaar een einde gemaakt.

In april 2011 werd echter bekend dat Tropicana toch geen evenementencomplex wordt: er is faillissement aangevraagd.

Op zaterdag 20 oktober 2012 werd bekend dat het pand in 2016 plaats zal maken voor seniorenwoningen. Volgens de plannen zal het bestaande pand nog een periode beschikbaar zijn voor tijdelijke huisvesting.

Bron: wikipedia