Groen in de Aqua Mundo

Hoe doet het tropisch groen in de Aqua Mundo het zo goed?

Van de kap gered

Bijzonder: de tropische bomen en struiken die je in de Aqua Mundo (en de Market Dome) ziet, zijn nooit ‘zomaar’ uitgegraven in hun land van herkomst. Ze moeten daar wijken voor bouwprojecten, en krijgen hier juist een tweede leven. Van bedreigd naar gered dus. En zo heeft iedere boom wel een bijzonder verhaal. Lees hier alles over de bijzondere boomverhalen - zoals de boom die Fidel Castro heeft geschonken bijvoorbeeld!

Een hele verhuizing

Tropische flora naar Europa halen, heeft nogal wat voeten in de aarde. Ze worden verpakt in containers met bijzondere luchtcondities. Center Parcs is daar zó goed in geworden, dat andere organisaties ons vaak om raad vragen. Hier aangekomen, acclimatiseren ze eerst in een speciale kas. Benieuwd hoe zo'n bijzonder transport in z'n werk gaat?

Specialistische zorg

Aangeplant in de Aqua Mundo, worden de palmbomen, orchideeën en andere struiken goed in de gaten gehouden door een specialistisch groen-team. En als wij goed zorgen voor de bomen, zorgen zij goed voor ons: ze houden de lucht voor de zwemmers zuiver en geven zuurstof af.

Tot slot heeft Jean Henkens ook nog tips om thuis de planten in leven te houden:

  1. Planten in huis zijn goed voor de gezondheid, want ze zuiveren de lucht.
  2. Planten hebben de ruimte nodig en moeten dus in een grote pot staan. Probeer binnen 10 tot 16 weken na aankoop de planten in een grotere pot te plaatsen.
  3. Planten hebben potgrond nodig van goede kwaliteit. De samenstelling van de potgrond staat met een cijfercombinatie op de zak. Let op dat er 18-20-18 staat: dan heb je kwalitatief hoogwaardige grond.
  4. Geef de planten lauw water in plaats van koud water. Door het verschil in temperatuur van de huiskamer en het koude kraanwater shockeer je de planten.
  5. Zet af en toe de planten buiten in de tuin of op het balkon. Laat ze ook lekker staan in een regenbui of spoel ze even af. Dat doet wonderen voor de planten.