Ajax Fan weekend

Na het succes van vorig jaar (2013), organiseren Ajax en de Supportersvereniging Ajax (SVA), wederom het ‘Ajax Fanweekend’. Deze editie van dit bijzondere voetbalevenement vindt plaats op 14, 15 en 16 maart aanstaande op het terrein van Center Parcs ‘De Eemhof’ in Zeewolde.

Edwin van der Sar, directeur Marketing van Ajax, is erg blij dat ook dit seizoen het Ajax Fanweekend in samenwerking Center Parcs wordt georganiseerd. ,,Door de goede samenwerking met de SvA en Center Parcs, zijn wij ook dit jaar in staat om onze supporters een zeer bijzonder weekend aan te bieden. Wij vinden het als club belangrijk dat fans van jong tot oud, in contact kunnen komen met hun idolen, maar ook met elkaar. Op dit moment hebben al meer dan 700 supporters het Fanweekend van 2014 geboekt. Er zijn momenteel nog plaatsen beschikbaar dus wij hopen uiteraard dat er nog meer supporters bij zullen komen”.

Ook Sales Manager Frank Spooren van Center Parcs reageert verheugd op de vernieuwde samenwerking. ,,Center Parcs brengt mensen bij elkaar. Vaak in een sportieve setting. Wij zijn erg trots op deze bijzondere samenwerking met het voetbalinstituut Ajax. Het Ajax Fanweekend geeft oud én juist ook jong, de unieke gelegenheid om samen met hun idolen een onvergetelijk weekend te beleven. Dit past perfect in onze filosofie. Wij wensen spelers en fans een top Ajax Fanweekend”.

Tijdens het Ajax Fanweekend wordt de competitiewedstrijd NAC Breda - Ajax op groot scherm vertoont. Een dag later brengt trainer Frank de Boer, samen met de overige stafleden en de gehele A-selectie, een bezoek aan het park. Kinderen kunnen die dag voetballen met hun grote helden, inclusief een foto- en handtekeningensessie.

Naast het bezoek van de A-selectie zijn er tal van andere voetbalactiviteiten en brengen ook de Ajax Vrouwen een bezoek aan het park. Uiteraard zal mascotte Lucky dit weekend niet ontbreken. Naast de voetbalgerelateerde zaken die dit weekend extra speciaal maken, biedt Center Parcs De Eemhof nog tal van andere activiteiten voor een heerlijk weekend weg met het hele gezin. Lekker zwemmen in de subtropische waterwereld Aqua Mundo met de spectaculaire Turbo Twister of heerlijk uitwaaien in de Marina, de luxueuze jachthaven aan het Eemmeer met vele watersportactiviteiten.

Het Ajax Fanweekend is weer ten einde nu de laatste gasten deze maandagochtend hebben uitgecheckt. Het was net als vorig jaar een geslaagd evenement, al was het voor De Eemhof natuurlijk jammer dat de selectie van Ajax 1 niet op het vakantiepark aanwezig kon zijn.

Vorig jaar begon het Fanweekend met de vertoning van de wedstrijd Heerenveen - Ajax op het grote scherm en dit jaar eindigden de drie Ajax-dagen met het kijken naar NAC Breda - Ajax. Beide keren moesten de fans genoegen nemen met een gelijkspel. Maar daarmee houdt de vergelijking wel op. Dit jaar zag het programma er tijdens het weekend zelf namelijk heel anders uit. Zo mochten de fans op zaterdag georganiseerd naar de Amsterdam ArenA om een training bij te wonen van de Ajacieden in voorbereiding op het uitduel met NAC. Daarover waren de gasten zeer enthousiast, al zorgde het van te voren wel voor de nodige hoofdbrekens bij de organisatie.

,,Het was wel jammer dat we Ajax 1 dit jaar niet op ons park hadden", geeft Frank Spooren van Center Parcs toe. ,,Dat heeft wel wat geannuleerde boekingen tot gevolg gehad. Maar verder was het een prima evenement. Wat Center Parcs betreft, doen we dit volgend jaar ook weer, want het staat de overige gasten niet in de weg. Maar de bal ligt bij Ajax. Zij bepalen of het wel of geen vervolg krijgt."

De clinics werden op zaterdag door de Ajax Vrouwen begeleid (Ajax Kids Tour) en op zondag nam Jong Ajax de honneurs waar. ,,Zij deden dat echt heel erg leuk", sprak Spooren tevreden. ,,Hun trainer Fons Groenendijk was ook positief verrast over zijn spelers zei hij tegen mij."