Halloween @ Center Parcs

Aktiviteiten tijdens Halloween

(nu en in het verleden)
 • Kids Workshop: Pompoenen
 • Kids Workshop: Lampion Maken
 • Kids Halloween Parade / Kids Griezel Parade: "De Duistere Toverhoed"
   • Macrobius de tovenaar neemt je mee op avontuur door het donkere park. Enkel de dapperste kinderen en ouders mogen mee. Help jij Macrobius en Willow om de betovering van de Duistere Toverhoed te verbreken? Zoek alle ingrediënten om de toverdrank te maken, zorg dat Willow weer beter wordt en loop met elkaar als afsluiting in de Halloween Kids Parade.
 • Kids Halloween Movie
 • Kids Halloween Voorleesverhaaltjes / “Hennie de heks en de wonderlijke pompoen”
   • Laat je een griezelig verhaal voorlezen voor het slapengaan. Laat opblijven was nog nooit zo spannend! Hennie de heks at heel veel groente. Ze vond broccoli, bloemkool, spitskool en peultjes lekker. Ze vond doperwten, worteltjes, bonen, bietjes en spinazie nog lekkerder. Maar voor pompoenen mocht je haar altijd wakker maken. Van pompoen kun je van alles maken. Kom naar het voorleesuurtje en luister naar het avontuur van Hennie de heks.
 • Kids Halloween Disco: Kom feesten, dansen en springen op de meest huivering-wekkende hits. De luidsprekers zullen rillen.
 • Wannabe een Heks of Tovenaar
   • Wannabe een Heks: Jaag je ouders de stuipen op het lijf. Speciaal tijdens Halloween kunnen de jongsten zelf in de huid kruipen van een echte tovenaar of heks. Komt heks Vanella Fluitenkruid nog op tijd voor het griezelbal van tovenaar Karbonkel? Kom naar de Kids Klub en zie of je misschien zelf ook mee mag naar het Griezelbal. En dat zou echt heel bijzonder zijn want dit griezelbal wordt maar 1 keer in de honderd jaar gehouden!
   • Wannabee een Tovenaar: De laatste jaren is tovenaar Karbonkel niet veel meer gezien. Hij is al een oude tovernaar nu, net als zijn kasteel. Het is eigenlijk geen kasteel meer, er staan alleen nog brokstukken op het eiland. Zou hij nog wel eens een feestje geven? Kom naar de Kids Klub en kijk samen met heks Vanella Fluitenkruid of misschien het bijzondere feestje plaats gaat vinden ….
 • Halloween Glitter Tattoos & -Schminken
 • Halloween Griezeltocht / Kids Griezel tocht: "De Kist"
   • Macrobius staat buiten te wachten op de kinderen. Hij is een beetje ongeduldig. Foeksia is er namelijk nog niet. Hij vraag de kids of zij misschien al iemand gezien hebben. Foeksia komt aangerend…..te laat. Kom en ga mee met Willow en Macrobius op zoek naar de magische kist. De kist laat zich alleen zien als er een speciale route wordt afgelegd. Daarnaast wordt de kist bewaakt door de Waker. Onderweg kunnen we ook Heksen tegenkomen of vreemde geluiden. Als je de kist gevonden hebt en deze aanraakt, dan is er een verrassing!
 • Family Halloween Night
 • Pompoen schieten: Zin om eens een andere dimensie te geven aan boogschieten? Kom dan tijdens onze Halloween periode naar een van onze parken en schiet op verschillende formaten pompoenen. Dat wordt vast een goeie griezelige ervaring!
 • Halloween Pool Party
 • Trick or Treat Parade

Halloween 2012 (van 10 september tot 4 november)

Halloween! Tijdens Halloween veranderen pompoenen in griezelige lantaarns, en we vertellen elkaar de engste verhalen. En waar kan dat beter dan in een gezellige cottage rond de open haard in het midden van de natuur? Super gezellig! De kinderen kunnen er bovendien tovenaar Macrobius helpen met zijn probleem. Dankzij hun speciale heksenhoed vinden ze met papa en mama vast een oplossing in het park. Geen wonder dat Halloween ook hier zo populair is!

Ha ha Halloween: wat is het?

Halloween is een feestdag die vooral in de Verenigde Staten uitbundig wordt gevierd, maar ook in Groot Brittannië, Ierland en Canada heel populair is. Kinderen verkleden zich en huizen zijn versierd met pompoenen en lichtjes. Als het donker wordt, bellen de kinderen aan in de buurt. Ze roepen dan ‘trick or treat’ en krijgen snoepjes.

Waar komt Halloween precies vandaan?

De naam Halloween is afgeleid van ‘All Hallows Eve’. Dat is de avond voor Allerheiligen, de dag waarop bij ons de overledenen worden herdacht. Bij de oude Kelten was dit de laatste dag van het jaar: de oogst was binnen en er was nu even tijd voor plezier. Deze combinatie van beide feesten is in de loop van de tijd uitgegroeid tot het Halloween dat we nu kennen. Het is dus alles behalve een Amerikaans feest.

De legende van de lantaarn

De typische Halloween-pompoen wordt ook wel Jack o’Lantern genoemd. Jack was een oude Ierse smid die vooral bekend stond als dronkaard en vechtersbaas. Het werd zelfs de duivel te veel! Die wilde Jack daarom meenemen naar de hel. Maar de oude Smid slaagde erin om de duivel gevangen te zetten en hem te laten beloven dat hij nooit meer in zijn buurt zou komen. Toen Jack overleed, mocht hij niet binnen in de hemel. Maar uiteraard zei hij ook de duivel ‘nee’ en Jack werd teruggestuurd naar de aarde. Hij kreeg wat gloeiende kolen mee, die hij in een pompoen stopte. En zo doolt Jack nog steeds rond. En iedere Halloween is er wel iemand die hem ergens ziet.

Het echte verhaal van de pompoen

Op 31 oktober maakten de oude Kelten reusachtige vreugdevuren om een geslaagde oogst te vieren. De feestvierders namen gloeiende kolen van het vuur mee naar huis in uitgeholde rapen. Maar omdat die wel heel klein waren, werden dat later pompoenen. Om boze geesten op afstand te houden werd een eng gezicht uit de pompoen gesneden.

 • Halloween Kids Parade: Stap verkleed mee in een spannende parade samen met allerlei griezelige figuren. Klaar om te spoken?
 • Halloween Kids Movie: Met een bloedstollende griezelfilm stijgt de spanning in de Market Dome. Wie durft er te kijken?
 • Halloween Kids Disco: Speciaal voor Halloween is er een enge versie van de Kids Disco. Griezelen op de dansvloer. Ook de ouders zijn welkom. Als ze durven tenminste.
 • Halloween Bed Time Stories: Voor u in uw bed kruipt, is er nog een verteluurtje. Kom langs en luister naar een spannend Halloween verhaal. Hopelijk zitten er geen monsters onder het bed.
 • Wannabe een Vampier/Tovenaar: Verander in een echte vampier of tovenaar en jaag iedereen de stuipen op het lijf. Wat griezellimonade en een griezeldansje maken de dag compleet.

In 2011 stond het onderstaande centraal.

Het Griezelbal

Vroeger, lang, lang geleden, misschien wel 300 jaar, stond er een groot kasteel op een eiland in de zee:

Kasteel Draekenstein.

Het was een kasteel met 5 torens.

In het kasteel woonde de wijze tovenaar Karbonkel Tovenaar Karbonkel had altijd een zwarte mantel aan en op zijn hoofd droeg hij een zwarte puntmuts. Niemand wist hoe tovenaar Karbonkel er precies uitzag, want niemand had ooit zijn gezicht gezien. Tussen zijn lange baard en zijn zwarte puntmuts kon je alleen zijn ogen zien.

Tovenaar Karbonkel hield heel veel van feestjes. Er kwamen vaak gasten bij hem op bezoek om te eten of te logeren.

1x in de 100 jaar werd er in het kasteel van Karbonkel een Griezelbal gegeven.

Op dat griezelbal kwamen alle heksen, tovenaars, vampiers, en trollen uit het land samen om te feesten.

De Duistere Toverhoed

Het Duisterbos is al een heel oud bos. Ik woon zelf al enkele honderden jaren in een groot kasteel midden in het bos. Vanuit mijn kasteel help ik dieren, trollen, tovenaars, heksen en zelfs afentoe een elfje. Het helpen van deze wezens is heel zwaar werk en dit kan ik niet alleen. Daarom krijg ik hulp van Willow. Willow is nog een jonge heks en zit op de heksenschool. Toveren mag ze nog niet omdat ze nog geen diploma heeft gehaald, maar ze is een hele goede hulp. Een heksenhoed mag Willow ook nog niet dragen die krijgt ze van mij als ze haar diploma gehaald heeft. Niet vertellen hoor! Maar helaas zijn niet alle heksen zo lief en aardig als Willow en ik. Heb ik jullie al ooit verteld over mijn zus? Nog niet? Dan luister maar goed.

Hennie de heks en de wonderlijke pompoen

Hennie die heks at heel veel groente. Ze vond broccoli, bloemkool, spitskool en peultjes lekker. Ze vond doperwten, worteltjes, bonen, bietjes en spinazie nog lekkerder.

Maar voor pompoenen mocht je haar altijd wakker maken. Ze was dol op pompoensoep, pompoentaart en pompoencakejes met pompoenzaadjes erop. En geroosterde pompoen vond ze absoluut het einde. Helmer haar dikke zwarte kat, hield wel van pompoensoep, maar alleen met heel veel room.