OUR NATURALL PLAN

Duurzaamheid ligt aan de basis van alles wat we doen bij Center Parcs

Waarom is dit zo belangrijk voor ons?

Eindelijk vakantie ... Je wilt onbezorgd genieten van een heerlijke tijd met je familie of vrienden en onvergetelijke momenten delen. Met elkaar en in de natuur. Echt even samen. Die unieke ervaring willen we onze gasten bieden. Iedere dag opnieuw. Onze parken liggen in de mooiste natuur- gebieden en bestaan voor 90% uit bossen en water. In de natuur kom je makkelijker tot elkaar en kun je intenser genieten. De harmonie tussen mens en natuur staat sinds onze oprichting in 1967 centraal bij het ontwerpen van onze parken. Duurzaamheid was al vroeg ingebed in onze bedrijfscultuur: het ‘zit in onze natuur’. Door zaken als klimaatverandering en bevolkingsgroei wordt de druk op de natuur groter. Dat wordt versterkt doordat steeds meer mensen op vakantie willen. Ze doen daarbij liefst geen concessies aan comfort, luxe en genot. En dat begrijpen wij. Tegelijkertijd verlangt de maatschappij van ons dat we onze verantwoordelijkheid nemen en mogelijke negatieve invloed op het milieu zo veel mogelijk beperken. Logisch, dat willen we zelf ook.

Wat is onze ambitie?

Als Europees marktleider willen we een voortrekker zijn in de verduurzaming van de sector en oplossingen bieden, die gasten geruststellen en inspireren. Met Our Naturall Plan zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen met een goed gevoel kunnen genieten van alles wat onze parken bieden, nu en in de toekomst. Daarom hebben we aandacht voor natuur & milieu en aandacht voor mensen. Ons doel is in 2022 25% minder energie en water te verbruiken ten opzichte van 2010, de CO2 uitstoot met 25% terug te brengen en de helft van al het afval te recyclen.

Wat doen we?

Wij behouden en voeden de natuurlijke rijkdom in en om onze parken. Daar zorgen onze greenteams voor, onder leiding van huisbioloog Jean Henkens. Daardoor voelt een grote diversiteit aan planten en dieren zich thuis in onze bossen. Van eekhoorns en vleermuizen tot otters en reeën. We bieden zelfs onderdak aan tropische planten en dieren, waarvoor elders geen plek meer was. Voor ons nieuwste park Le Bois aux Daims hebben we maar liefst 51.000 nieuwe bomen geplant!

Ons doel in 2022 25% minder energie en water verbruiken, de CO2 uitstoot met 25% terug te brengen en de helft van al het afval te recyclen.

We minimaliseren onze impact op het milieu, bijvoorbeeld door nauwelijks chloor te gebruiken, slimme thermosstaten en afvalscheiding. We hebben dan ook al jaren de ISO 14001 certificering als een van de weinigen in de recreatiebranche. Kinderen en hun ouders ontdekken bij ons op een speelse manier hoe mooi en waardevol de natuur is, maar ook hoe kwetsbaar. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds zorgen we voor speciale belevenissen op de parken, zoals de Jungle Expedition, het Leven in Zee-bad, Wannabe een Park Ranger en de Kids Climate Conference. Zo stimuleren we onze gasten om bij te dragen aan een leefbare, duurzame wereld. Nature deserves a break!

Nature deserves a break - Center Parcs Duurzaamheid
Everyone deserves a break - Center Parcs Duurzaamheid

We bieden ook mensen, die het echt verdienen om er even tussenuit te gaan, zoals langdurig zieke kinderen en hun familie, graag een onvergetelijke tijd op onze parken. Dat doen we samen met onder andere Stichting Opkikker en Make-A-Wish foundation. Vanuit onze samenwerking met de Missing Chapter Foundation formeren we ieder jaar een Kids Counsel. Daarin geven kinderen adviezen aan onze Raad van Bestuur over strategische en maatschappelijke vraagstukken. En uiteraard besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling en het welzijn van onze medewerkers. Everyone deserves a break!