Orry and friends (Woops, Bing en Rep)

Internationale Rebranding Orry en Friends (bron: aqua mundo forum maart 2013)
Orry en zijn vrienden hebben een international rebranding ondergaan. Daarbij wordt afscheid genomen van zijn naam PePeTeVe. Dit stond voor ParkPretters TV en dat is moeilijk te vertalen. Vandaar dat er is gekozen voor de pakkender naam Orry & friends ofwel Orry en vrienden.
Hoewel Orry de naamgever is van het huidige kinderprogramma, wordt hij op de meeste parken nog steeds vergezeld door zijn maatjes Bing, Woeps en Rep.
Orry en zijn vrienden wordt meteen met een compleet concept in Center Parcs Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk geïntroduceerd  Zo zijn er nieuwe merchandise artikelen gemaakt, waaronder sleutelhangers, rugzakken, kaarten, doeboeken, spelletjes en auto's. Ook wordt de Orry en vrienden show regelmatig vernieuwd, waaraan de jongste parkgasten veel plezier zullen beleven.

De show van 2011 van Orry en Friends is "De Zeurende Zetel"
De show van 2014 van Orry en Friends is "De Rommelzolder" 
De show van 2017 van Orry en Friends is "Vreemde Vogels
Pepeteve Logo
Histore en Ontstaan

Begin jaren 90 heeft de familie Taminiau de characters bedacht. Zij zijn ook de oprichters en bedenkers van het Land van Ooit. Vervolgens hebben ze het idee doorverkocht aan Center Parcs.

Orry en zijn vrienden, dat begon als PéPéTéVé is in 1993 van start gegaan op de parken Vennebos en Lommerbergen. PéPéTéVé is een theater- en televisieconcept van Center Parcs voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De naam PéPéTéVé staat voor Park Pretters TV. De kinderen werden destijds aangesproken als Park Pretters; TV voor de Park Pretters dus. PéPéTéVé draaide allemaal om zes verschillende figuren: 

  • Orry So Sorry: Orry is de wildebras
  • Rep de Reporter: Rep is er voor de nieuwtjes
  • Bing Bush: Bing de natuur van de parken, 
  • Woeps de Wave: Woeps representeert the Aqua Mundo, 
  • Miss Nitwit:Nitwit is de baas van het stel en 
  • Peter-Paul (de PéPéTéVé postbode). 
Het idee ontstond midden jaren negentig en sindsdien waren de avonturen van de PéPéTéVé'ers op televisie te zien op een speciaal kanaal in de cottages op de parken. Ook kunnen de kids de PéPéTéVé'ers tegenkomen ergens op het park of tijdens optredens op het podium in de Market Dome. Daarnaast is er een hele merchandisinglijn opgezet rondom PéPéTéVé met producten die enkel in de souvenir-winkels op de parken te verkrijgen zijn en worden de PéPéTéVé'ers ingezet tijdens verschillende promotionele activiteiten, zoals tijdens het ontbijtbuffet in het Market Restaurant
Pepeteve Briefkaart met Rep the Reporter, Miss Nitwit, Orry, Bing, Whoops en Peter Paul

De eerste reeks televisie-afleveringen werd geproduceerd door Progress Video in Tilburg en stond onder regie van Paula Rennings. De liedjes bij de serie verschenen op cd. Hannie Bunen schreef de teksten en Toon Plasman was verantwoordelijk voor de arrangementen van de liedjes.

Rond de eeuwwisseling onderging het hele concept een metamorfose en werden de nieuwe figuren gerestyled door de firma Hoek en Havenaar uit Rotterdam. Doordat de figuurtjes en de wereld waarin zij leven nu als 3D-versie is uitgevoerd hebben zij er een compleet nieuwe merchandisinglijn van kunnen maken en zijn ze in grappige animatiefilmpjes op tv te bewonderen. De TV serie verdween en Miss Nitwit & De postbode ook. Woeps de Wave veranderde naar Woops, Rep the Reporter werd Rep, Bing Bush werd Bing en Orry so Sorry werd Orry.

De Karakters

Woops the Wave


Bing Bush

Rep the Reporter


Orry So Sorry