Zomersalade met tuinkruiden

Bereiding

  • Kook de aardappels gaar
  • Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in gezouten kokend water.
  • Schik de schoongemaakte slablaadjes in een grote slakom. Voeg de bloemkool, de ui, de tomaten en de aardappelblokjes toe.
  • Verwarm de balsamicoazijn en het komijnzaad in een pannetje. Giet over de salade en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar. Voeg de bieslook, de marjolein en de oregano toe. Serveer de salade met het stokbrood.
Zomersalade met tuinkruiden

4 aardappels, geschild en in blokjes

½ bloemkool, in roosjes

2 ontpitte tomaten in stukjes

4 blaadjes gewone sla

8 blaadjes rucola

1 ui, in ringen

2 el gesnipperde bieslook

1 el fijngehakte marjolein

1 el fijngehakte oregano

1 el komijnzaad

2 el balsamicoazijn

2 el olijfolie extra vergine

peper en zout

1 stokbrood