Zomersalade met tuinkruiden
Bereiding
- Kook de aardappels gaar
- Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in gezouten kokend water.
- Schik de schoongemaakte slablaadjes in een grote slakom. Voeg de bloemkool, de ui, de tomaten en de aardappelblokjes toe.
- Verwarm de balsamicoazijn en het komijnzaad in een pannetje. Giet over de salade en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar. Voeg de bieslook, de marjolein en de oregano toe. Serveer de salade met het stokbrood.
4 aardappels, geschild en in blokjes
½ bloemkool, in roosjes
2 ontpitte tomaten in stukjes
4 blaadjes gewone sla
8 blaadjes rucola
1 ui, in ringen
2 el gesnipperde bieslook
1 el fijngehakte marjolein
1 el fijngehakte oregano
1 el komijnzaad
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
1 stokbrood