Kip met kerrie en mandarijntjes
- Kook de rijst gaar. Maak enkele sneetjes in het vlees om het bakken te bevorderen.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten goudbruin.
- Voeg het kerriepoeder en de gember toe.
- Meng de bloem er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Blus met de wijn.
- Dek af en laat alles 10 minuten sudderen.
- Voeg het fruit toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Verdeel de kip en de rijst over platte borden.
- 1 TL kerriepoeder
- 4 kippenbouten
- 1 TL geraspte gember
- 125 g witte rijst
- 1 Glas droge witte wijn
- 1 banaan, in blokjes
- 1 EL bloem
- 1 kiwi, in blokjes
- 3 EL olijfolie extra vergine
- 1 appel, in blokjes
- 2 mandarijnen, in partjes
- peper en zout