Kip met kerrie en mandarijntjes

  • Kook de rijst gaar. Maak enkele sneetjes in het vlees om het bakken te bevorderen.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten goudbruin.
  • Voeg het kerriepoeder en de gember toe.
  • Meng de bloem er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Blus met de wijn.
  • Dek af en laat alles 10 minuten sudderen.
  • Voeg het fruit toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Verdeel de kip en de rijst over platte borden.
Recept: Kip met kerrie en mandarijntjes
  • 1 TL kerriepoeder
  • 4 kippenbouten
  • 1 TL geraspte gember
  • 125 g witte rijst
  • 1 Glas droge witte wijn
  • 1 banaan, in blokjes
  • 1 EL bloem
  • 1 kiwi, in blokjes
  • 3 EL olijfolie extra vergine
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 mandarijnen, in partjes
  • peper en zout