Pompoensoep met cantharellen

Bereidingstijd: 40 min

Pompoensoep met cantharellen

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui. Leg ze in de verhitte boter en laat op een laag vuur fruiten tot ze glazig zijn. Giet de bouillon erbij en laat de pompoen in 20 minuten gaar worden. Pureer en breng op smaak met de melk, peper en zout.

Snijd de grote cantharellen in stukken en de bacon in reepjes. Bak de cantharellen en de bacon in de hete olie. Laat het vocht, dat uit de paddenstoelen komt, verdampen. Meng er de bieslook door. Garneer de soep in een bord met dit mengsel van cantharellen en bacon, een scheutje room en een takje kervel.

Bron: Center Parcs

  • 50 gram boter
  • 500 gram geschilde pompoen
  • 1/2 liter kippenbouillon (van een blokje)
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram cantharellen
  • 75 gram bacon
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 eetlepels room
  • kervel