Pittige Spaanse tomaten-paprikasoep met kalfsfiletreepjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Snij de uien, prei, knolselderij en wortels klein en stoof ze beetgaar in de boter. Snipper de knoflook en een half Spaans pepertje en voeg toe aan de groenten. Let op: verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van het pepertje zorgvuldig.

Verwijder de schil van de tomaten en de paprika’s. Dat gaat heel gemakkelijk als u ze ca. 10 seconden onderdompelt in kokend water. Verwijder vervolgens de pitjes, snij beide fijn en voeg ze bij de rest. Hou wat apart om straks te garneren.

Overgiet alles met 1,5 liter kalfsbouillon en voeg 2 el tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout, laat alles 5 minuten gaarkoken en pureer de soep dan zeer fijn.

Snij de kalfsfilet in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Bak het vlees en de champignons vervolgens aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Voeg dit alles, samen met het tomaten- en paprikagarnituur, toe aan de soep. De soep afwerken met een takje rozemarijn en desgewenst een scheutje room. Zo heet mogelijk opdienen.

Pittige Spaanse tomaten-paprikasoep met kalfsfiletreepjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 preistengels
  • 1 knolselderij
  • 6 tomaten
  • 1 Spaans pepertje
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 gele paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 liter kalfsbouillon
  • 200 gram kalfsfilet
  • Takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Evt. wat room