Oosterse salade met gegrilde groene asperges
Bereiding
- Meng alle ingrediënten van de dressing in een kleine kom. Dek de kom af en zet in de koelkast.
- Doe de gewassen sla in een grote kom.
- Snijd de tomaat, radijs, paprika en komkommer in kleine stukjes.
- Strooi de klein gesneden groenten over de sla. Dek de kom af, zet in de koelkast.
Afwerking
- Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges af. Bestrijk de asperges met olie. Gril de asperges af.
- Bestrijk de asperges met olie. Gril de asperges op een hete barbecue, keer regelmatig gedurende ca. 5 minuten.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de salade over 4 kleine kommen.
- Verdeel de gegrilde asperges over de kommen.
Bron: Center Parcs
- 1 pakje groene asperges
- ½ komkommer
- 1 zakje slamix met rucola
- 1 rode paprika
- 1 bosje radijs
- 2 tomaten
- 1 rode peper (naar smaak)
- 3 el olijfolie
- 1 tl rode wijnazijn
- 1 tl ketjap
- 1 tl gembersiroop
- peper en zout (naar smaak)