Oosterse salade met gegrilde groene asperges

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten van de dressing in een kleine kom. Dek de kom af en zet in de koelkast.
  • Doe de gewassen sla in een grote kom.
  • Snijd de tomaat, radijs, paprika en komkommer in kleine stukjes.
  • Strooi de klein gesneden groenten over de sla. Dek de kom af, zet in de koelkast.

Afwerking

  • Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges af. Bestrijk de asperges met olie. Gril de asperges af.
  • Bestrijk de asperges met olie. Gril de asperges op een hete barbecue, keer regelmatig gedurende ca. 5 minuten.
  • Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig door elkaar.
  • Verdeel de salade over 4 kleine kommen.
  • Verdeel de gegrilde asperges over de kommen.

Bron: Center Parcs

Oosterse salade met gegrilde groene asperges
  • 1 pakje groene asperges
  • ½ komkommer
  • 1 zakje slamix met rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje radijs
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl gembersiroop
  • peper en zout (naar smaak)