Kalfsragout met bier

kalfsragout met bier

Bereidingstijd: 27 minuten

Bereidingswijze:

Kook de aardappels en de wortels samen gaar. Bak het kalfsvlees, de ui en de knoflook in 5 el olijfolie. Meng er de bloem doorheen en blus met wat bier. Laat 15 minuten sudderen. Giet de aardappels en de wortels af en kruid ze met peper en zout, besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi ze met peterselie. Dien het stoofvlees, de wortels en de aardappels samen op.

Ingredienten

  • 250 g kalfsvlees, in blokjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 aardappels, in blokjes
  • 40 ml blond bier
  • 4 wortelen, grofgehakt
  • 1 el bloem
  • 1 gesnipperde ui
  • 7 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout