Echte spaghetti bolognese
Bereiding
- Snijd het spek fijn, en bak het goudbruin in olijfolie.
- Snijd intussen de ui, de wortel en de selderij heel fijn (stukjes van enkele millimeters) en fruit vijf minuten mee met het spek.
- Haal de groenten en het spek uit de pan en bak het gehakt bruin op een hoog vuur.
- Voeg de groenten er weer bij met de runderbouillon, de rode wijn, de gezeefde tomaten en nootmuskaat naar smaak.
- Laat dit 3 tot 5 uur zachtjes sudderen.
- Eventueel bouillon toevoegen wanneer het vocht te snel verdampt.
Dien deze echte bolognesesaus op met spaghetti en vers geraspte Parmezaanse kaas.
- 1 pak spaghetti 500 g
- 200 g spek
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 selderstengel
- 500 ml runderbouillon
- 250 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
- 125 ml rode wijn
- nootmuskaat
- olijfolie