Echte spaghetti bolognese

Bereiding

  • Snijd het spek fijn, en bak het goudbruin in olijfolie.
  • Snijd intussen de ui, de wortel en de selderij heel fijn (stukjes van enkele millimeters) en fruit vijf minuten mee met het spek.
  • Haal de groenten en het spek uit de pan en bak het gehakt bruin op een hoog vuur.
  • Voeg de groenten er weer bij met de runderbouillon, de rode wijn, de gezeefde tomaten en nootmuskaat naar smaak.
  • Laat dit 3 tot 5 uur zachtjes sudderen.
  • Eventueel bouillon toevoegen wanneer het vocht te snel verdampt.

Dien deze echte bolognesesaus op met spaghetti en vers geraspte Parmezaanse kaas.

echte spaghetti bolognese
  • 1 pak spaghetti 500 g
  • 200 g spek
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 selderstengel
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 125 ml rode wijn
  • nootmuskaat
  • olijfolie