6) Groen bewustzijn vergroten

Doelstelling 6: Groen bewustzijn vergroten onder gasten, medewerkers en leveranciers

Doelstelling 6: Groen bewustzijn vergroten onder gasten, medewerkers en leveranciers
We vinden het belangrijk dat onze groene inspanningen worden gewaardeerd en gerespecteerd. Van onze medewerkers en partners verwachten wij dat zij dezelfde instelling hebben. Onze gasten laten wij op een leuke, speelse manier kennismaken met onze groene manier van denken en doen.

Leveranciers
We sporen leveranciers aan tot milieuvriendelijkheid.
Groene daden:
  • Alle bedrijven die goederen of diensten aan ons leveren - zoals onze partners van het schoonmaakbedrijf en de wasserij - vragen wij milieuvriendelijke producten te gebruiken en verantwoorde werkmethodes te hanteren. Net zoals wij die ook zelf toepassen binnen Center Parcs.
Medewerkers
Groene daden:
  • We geven onze medewerkers groene training.
Gasten
We bieden onze gasten educatieve projecten aan.
Groene daden:
  • Iets opsteken terwijl je op vakantie bent? Bij Center Parcs werkt het. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds hebben we bijvoorbeeld de Jungle Expedition ontwikkeld. In de Jungle Dome van Het Heijderbos kunnen bezoekers tijdens een ontdekkingreis door het oerwoud spelenderwijs het belang, maar ook de kwetsbaarheid van de jungle leren kennen.
  • Wat doe je met stukken koraal die als 'foute souvenirs' op Schiphol in beslag worden genomen? Normaal gesproken worden ze vernietigd, maar in dit geval vormden ze de basis voor het Leven-in-Zee Bad. Eind 2007 ging dit project in De Kempervennen open: een zwembad omgeven door enorm grote zoutwater-aquaria met prachtige koraalriffen, die het leefgebied vormen van talloze tropische vissen. Het zwembad illustreert de schoonheid en variatie, maar ook de kwetsbaarheid van de zee. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds laten we zien wat je kunt doen om bedreigingen van het leven in zee een halt toe te roepen.
ISO 14001
We laten ons controleren door externe organisaties.
Groene daden:
  • Als enige organisatie in de sector is aan Center Parcs het ISO 14001 certificaat toegekend. Dit certificaat staat garant voor een verantwoord milieubeleid dat voldoet aan de hoogste internationale milieunormen. En wat misschien nog belangrijker is: het verbindt ons er ook toe om het elk jaar beter te doen!
  • De Green Key is een jaarlijkse internationale onderscheiding voor duurzame recreatieve en toeristische bedrijven en het internationale herkenningssymbool voor duurzaamheid. De Green Key wordt elk jaar opnieuw streng gecontroleerd.

Comments